Tawaran: Gentari menawarkan potongan 50 keping untuk pengecasan AC dan DC dengan diskaun keahlian RM399/tahun

Donna

KUALA LUMPUR, 23 Julai — Jika anda pengguna EV yang banyak bergantung Gentari’s Rangkaian pengecasan EV, inilah promo yang anda tidak mahu ketinggalan di EVx di Pusat Konvensyen Setia City. Bagi 100 pelanggan pertama, anda boleh menjimatkan RM500 pada Pelan Keahlian Gentari yang membolehkan anda menikmati diskaun 50 peratus untuk semua pengecasan AC dan DC pada rangkaiannya selama setahun.

Promo ini hanya terdapat di gerai Gentari di EVx. Selain itu, amaun yang anda bayar untuk keahlian ini juga layak untuk pengecualian cukai yang termasuk di bawah Pelepasan cukai RM2,500 untuk cukai pendapatan peribadi untuk kos pembelian dan pemasangan, penyewaan dan sewa beli serta langganan kemudahan pengecasan EV. Pada masa ini, rangkaian pengecasan EV Gentari mempunyai 160 titik pengecasan di seluruh Semenanjung Malaysia yang terdiri daripada pengecas AC dan DC. Anak syarikat tenaga hijau Petronas menyasarkan untuk memiliki 400 mata caj menjelang akhir tahun ini.

Dengan promo ini, Pelan Keahlian Gentari yang biasanya berharga RM899 setahun boleh menjadi milik anda dengan hanya RM399. Anda akan mendapat kembali kos anda jika anda membelanjakan sekurang-kurangnya RM67 sebulan, dan menikmati lebih banyak penjimatan untuk penggunaan seterusnya. Ini tidak perlu difikirkan untuk mereka yang kerap menggunakan pengecasan pantas DC terutamanya jika anda perlu melakukan perjalanan rentas negeri dengan kerap.

Untuk mengimbas kembali, berikut ialah kadar Gentari untuk pengecas berasaskan kWjnya:

• Pengecasan AC (7kW, 11kW, 22kW) – RM0.90 setiap kWj

• Pengecasan DC (20kW, 30kW) – RM1.30 setiap kWj

• Pengecasan DC (50kW – 180kW) – RM1.50 setiap kWj

• Pengecasan DC (350kW) – RM1.70 setiap kWj

Dengan promosi ini, Pengecas DC 350kW mereka hanya berharga RM0.85/kWj manakala pengecas DC 50kW hingga 180kW akan berharga RM0.75/kWj. Ambil perhatian bahawa terdapat pengecas Gentari harga berdasarkan masa dan keahlian ini juga akan membolehkan anda menikmati diskaun 50% ke atas jumlah penggunaan yang dibilkan. Diskaun tidak terpakai untuk pengecas bukan Gentari seperti yang digunakan di Caltex dan ChargEV melalui perayauan.

Ambil perhatian bahawa keahlian tahunan ini dikaitkan dengan akaun JomCharge anda dan ia hanya berfungsi dengan pengecas Gentari. Malangnya, anda tidak boleh menggunakan keahlian ini pada aplikasi Setel Petronas dan ini bermakna anda tidak akan dapat menikmati mata Mesra untuk mengecas. Untuk maklumat lanjut, anda boleh mengunjungi gerai Gentari di EVx. — SoyaCincau

Tags

Related Post

Leave a Comment