Swiatek dalam ketakutan Wimbledon selepas keracunan makanan

Donna

BERLIN, 30 Jun — Pemain nombor satu dunia, Iga Swiatek mengalami ketakutan Wimbledon hari ini apabila dia terpaksa menarik diri daripada separuh akhir Bad Homburg kerana disyaki keracunan makanan.

“Saya sangat minta maaf tetapi saya terpaksa menarik diri daripada perlawanan saya hari ini. Saya mengalami malam yang gelisah kerana beberapa demam dan kemungkinan keracunan makanan,” tulis bintang Poland itu di Instagram.

“Saya tidak dapat membuat persembahan hari ini dan saya perlu menjaga diri sendiri. Saya harap saya akan sihat tidak lama lagi. Sokongan anda di Bad Homburg sangat mengagumkan, terima kasih.”

Juara Terbuka AS dan Terbuka Perancis, Swiatek dijangka menentang pemain Itali, Lucia Bronzetti pada separuh akhir acara gelanggang rumput Jerman.

Pemain berusia 22 tahun itu kini akan memberi tumpuan kepada pemulihan tepat pada masanya untuk bermain di Wimbledon yang akan berlangsung pada hari Isnin.

Swiatek akan menentang pemain China, Zhu Lin pada pusingan pertama di Kelab All England di mana dia masih belum melepasi pusingan 16 terakhir. — AFP

Related Post

Leave a Comment