Swiatek berlayar melepasi Teichmann di acara pemanas badan Wimbledon Bad Homburg

Donna

BERLIN, 29 Jun ― Pemain nombor satu dunia, Iga Swiatek menunjukkan kepintarannya di bawah tekanan apabila menewaskan Jil Teichmann 6-3, 6-1 dalam Pusingan 16 Terbuka Bad Homburg semalam.

Pemain Switzerland itu meletakkan Swiatek di bawah tekanan awal dan mempunyai tiga mata rehat dalam permainan servis pembukaan Pole, yang berlangsung dengan 18 mata. Swiatek, baru daripada gelaran ketiga Terbuka Perancis, dipegang.

Selepas itu, Swiatek mendominasi servis sehingga perlawanan terakhir apabila menyelamatkan dua lagi mata pecah.

Swiatek membuat kejayaan dalam permainan kelima apabila dia mengejutkan Teichmann dengan kesilapan dengan rembatan antara kaki.

Mengejar ke belakang untuk mencapai lob pada 30-40, Swiatek memilih untuk memukul tweener dan walaupun rembatan itu pendek, Teichmann memotongnya.

Selepas itu, Swiatek bersiar-siar sehingga perlawanan akhir perlawanan.

Swiatek telah lama bergelut di atas rumput. Dia tidak pernah melepasi pusingan keempat di Wimbledon, telah mara sekurang-kurangnya separuh akhir bagi setiap major lain.

“Saya rasa ia adalah suku akhir pertama saya di gelanggang rumput, sangat teruja,” kata Swiatek di gelanggang. “Yang pasti, hari ini adalah hari yang baik. Saya gembira dengan persembahan saya. Saya berasa seperti saya mempunyai segala-galanya di bawah kawalan dan itu bagus.”

Pada suku akhir, Swiatek akan menentang Anna Blinkova, yang menewaskan Leylah Fernandez 7-5, 6-2.

Dalam perlawanan lain, Lucia Bronzetti mengatasi pilihan keempat, Mayar Sherif 1-6, 7-6 (7/2), 6-3 dalam masa 2 jam 51 minit dan Katerina Siniakova menewaskan Evgeniya Rodina 6-2, 6-4. ― AFP

Related Post

Leave a Comment