Super sub Girelli memperoleh kemenangan Itali 1-0 ke atas Argentina

Donna

AUCKLAND, 24 Julai — Tandukan pemain gantian Cristiana Girelli pada minit ke-87 memberikan Itali kemenangan 1-0 ke atas Argentina dalam perlawanan pembukaan Piala Dunia Wanita mereka di Eden Park hari ini, menafikan kemenangan pertama Amerika Selatan di pameran bola sepak global.

Penyerang veteran Girelli, 33, menggantikan pemain tengah berusia 16 tahun, Giulia Dragoni pada minit ke-83 dan hanya memerlukan empat minit untuk membuat impak, menewaskan penjaga gol Vanina Correa dengan tandukan halus untuk memastikan kemenangan yang sukar.

Pemain Itali, Ariana Caruso dan Valentina Giacinti, kedua-duanya mempunyai jaringan ofsaid pada separuh masa pertama yang kompetitif selepas Argentina hampir membuat permulaan permainan yang sensasi, apabila sepakan basikal Mariana Larroquette tersasar tipis pada minit kedua.

Penjaga gol Francesca Durante menolak percubaan pemain tengah Argentina, Florencia Bonsegundo daripada sepakan percuma pada masa kecederaan, memastikan Itali memperoleh tiga mata untuk menyertai Sweden di tangga teratas Kumpulan G. — Reuters

Related Post

Leave a Comment