Sullivan melonjak ke bahagian utama Sarjana British

Donna

SUTTON COLDFIELD, 2 Julai — Pemain England Andy Sullivan berkata dia memerlukan “sedikit bir” untuk menenangkan kegusarannya selepas birdie di dua lubang terakhir memberinya bahagian pendahuluan menuju ke pusingan akhir British Masters.

Sullivan disertai rakan senegara Inggeris James Morrison dan Oliver Wilson, Joost Luiten, Guido Migliozzi dan Niklas Norgaard dengan tujuh bawah par.

Terdapat 10 pemain dalam dua pukulan di hadapan dengan Maximilian Kieffer di bawah enam dan Romain Langasque, Bryce Easton dan Justin Walters satu pukulan lebih jauh ke belakang.

Sullivan adalah kegemaran tempatan kerana dia berasal dari Nuneaton, hanya setengah jam pemanduan dari kursus The Belfry di Midlands England.

Selepas pusingan campuran yang termasuk dua birdie dan dua bogey pada 16 lubang pembukaan, dia memaku dua putt untuk pusingan 70.

“Saya benar-benar berdengung,” kata Sullivan. “Saya tidak sabar. Saya tidak akan berbohong, saya mungkin akan minum sedikit bir sekarang untuk menenangkan diri kerana secara literal, saraf pada yang terakhir apabila putt jatuh, saya berfikir, ini mungkin tiga putt.

“Ianya hebat. Seronok melihat begitu ramai muka mesra di luar sana. Saya akan menikmatinya.

“Saya tidak mendapat apa-apa sepanjang hari, sangat mantap, sangat padat, dan kemudian beberapa lubang terakhir adalah manis untuk diselesaikan seperti itu.”

Bekas pemain nombor satu dunia, Justin Rose memulakan hari dengan berkongsi pendahuluan tetapi meleset tiga pukulan ke belakang selepas 74 pukulan. — AFP

Related Post

Leave a Comment