Sertai Happy Hikers Malaysia 29 Julai ini untuk mendaki Gunung Datuk yang menarik

Donna

KUALA LUMPUR, 18 Julai ― Pencari pengembaraan ambil perhatian!

Happy Hikers Malaysia (HHM) menjemput pencari pengembaraan untuk mengambil bahagian dalam pendakian yang menyeronokkan ke Hutan Lipur Gunung Datuk di Kota, Negeri Sembilan pada 29 Julai.

The event will be jointly organised by HHM, JCI Entrepreneur Metropolitan KL (JCI), Gabungan Persatuan Keturunan Cina Negeri Sembilan (GPKCNS), and sponsored by Bactakleen.

Kenaikan itu, yang akan bermula pada pukul 7 pagi menjanjikan pengalaman yang tidak dapat dilupakan apabila para peserta menakluki denai keluar dan balik sejauh 3.7 kilometer.

Dengan tahap kesukarannya yang sederhana mencabar, laluan ini menawarkan pemandangan yang menakjubkan, formasi batuan yang unik dan pelbagai jenis flora dan fauna, memastikan perjalanan yang mengagumkan di tengah-tengah keajaiban alam semula jadi.

Di puncak Gunung Datuk, pejalan kaki akan dihidangkan dengan pemandangan 360 darjah Selat Melaka yang memukau, mewujudkan suasana gambar yang sempurna untuk merakam kenangan yang tidak dapat dilupakan.

Acara ini menyediakan peluang yang sempurna untuk peminat pengembaraan untuk berhubung dengan individu yang berfikiran sama, menjalin persahabatan yang berkekalan, dan merangkul keindahan alam semula jadi bersama-sama.

Untuk memastikan pengalaman yang selamat dan menyeronokkan untuk semua peserta, HHM akan menggunakan panduan profesional dan mengutamakan keselamatan pesertanya dengan melengkapkan mereka dengan alat komunikasi radio dan pertolongan cemas asas.

Pengasas HHM Stanley Pang menyatakan keghairahannya untuk acara tersebut dan kerjasama dengan JCI, GPKCNS dan Bactakleen.

“Kami sangat teruja untuk bekerjasama dengan organisasi yang dihormati ini dan penaja acara kami, Bactakleen.

“Bersama-sama, kami berhasrat untuk mewujudkan komuniti peminat luar yang bukan sahaja menerokai denai yang menakjubkan tetapi juga mempromosikan kesejahteraan fizikal, penjagaan alam sekitar dan kebahagiaan peribadi di alam luar yang hebat.”

Presiden JCI Steven Chin berkata mereka berbangga menjadi sebahagian daripada inisiatif ini yang menggalakkan individu mencabar diri mereka secara fizikal dan mental.

“Dengan bergabung tenaga dengan Happy Hikers Malaysia, kami berhasrat untuk menginspirasikan semangat setiakawan, pertumbuhan peribadi dan penglibatan komuniti dalam kalangan peserta.”

Wakil GPKCNS Matt Hew menekankan kepentingan menerima alam semula jadi dan warisan budaya dan berkata organisasi itu berdedikasi untuk memelihara dan mempromosikan kekayaan warisan Negeri Sembilan.

“Kami percaya kerjasama dengan Happy Hikers Malaysia dan rakan kongsi yang lain ini adalah satu peluang yang hebat untuk berhubung dengan alam semula jadi, belajar tentang akar budaya kami dan mencipta pengalaman yang bermakna.”

Pencari pengembaraan yang berminat boleh menyertai keseronokan dengan mendaftar di sini.

Tags

Related Post

Leave a Comment