Selamat datang ke hutan: Bar gril bertemakan Rainforest dibuka di tengah-tengah KL

Donna

KUALA LUMPUR, 24 Jun — Di tengah-tengah kesibukan moden di hutan konkrit Kuala Lumpur, terdapat pintu masuk ke Amazon, membawanya seketika ke pengalaman gastronomi sambil menghubungkan satu dengan alam semula jadi.

Kini anda boleh melangkah ke hutan belantara dengan Ferria, sebuah restoran bertemakan hutan hujan mewah di tengah-tengah bandar. Terletak di The Westin Kuala Lumpur, ia menawarkan masakan mewah dari panggangan.

Penubuhan ini membawa kemahiran mereka dalam teknik memanggang ke hadapan. Dicipta daripada makanan laut paling segar dan pelbagai sumber daging dan ikan, chef mereka pakar dalam memanggang arang dan teknik canggih.

Bar gril khusus menawarkan pelbagai jenis daging, ayam itik dan makanan laut seperti udang galah, udang air tawar, ikan tongkol hitam, wagyu, kambing dan ayam.

Mocktail dan koktel berjenama direka dengan bijak untuk menyejukkan diri dengan elixir manis seperti Amazing Green, Wild Wild Passion, Concrete Jungle, Monkey Business, Jungledew dan Sunset Safari.

Kehijauan yang menyinari mata mendamaikan jiwa dan palet Amazon memberikan suasana hangat dengan tempat duduk rotan, pokok anggur tergantung, kerusi makan dalam cetakan tropika dan kaca berwarna dengan motif flora dan fauna.

Terletak di tingkat bawah The Westin Kuala Lumpur, Ferria dibuka setiap hari dari jam 12 malam hingga 12 pagi. Untuk pertanyaan, hubungi 010 303 1122.

Tags

Related Post

Leave a Comment