Saya tidak kehilangannya, kata Perez dari Red Bull selepas pecut kedua

Donna

LONDON, 2 Julai — Sergio Perez dari Mexico mengingatkan pengkritik Formula Satunya bahawa dia kekal sebagai pesaing selepas menduduki tempat kedua dalam pecut Grand Prix Austria semalam.

Pemandu Red Bull itu gagal berdiri di podium untuk tiga perlumbaan berturut-turut dan pada hari Jumaat layak di luar 10 teratas untuk perlumbaan hari ini di Red Bull Ring untuk perlumbaan keempat berturut-turut.

Tempat kedua di belakang pemenang rakan sepasukan dan pendahulu kejuaraan Max Verstappen dalam perlumbaan 24 pusingan sejauh 100km menandakan peningkatan yang pasti.

“Saya tidak kalah, anda tahu, anda tidak berubah daripada memenangi perlumbaan kepada tiba-tiba menjadi pemandu yang sangat teruk,” kata Perez kepada pemberita apabila ditanya sejauh mana keputusan itu bagus untuk keyakinannya.

Juara dunia berganda Verstappen, pemenang enam daripada lapan perlumbaan musim ini, masih melebarkan kelebihannya ke atas pelumba Mexico itu kepada 70 mata.

“Saya fikir orang dalam sukan ini lupa jumlah butiran yang kami kendalikan. Apabila anda tidak mempunyai segala-galanya bersama, maka anda melihat perbezaan yang besar,” sambung Perez.

“Tetapi ya, saya tahu saya mengalami tempoh yang sukar. Ramai pemandu pernah mengalaminya tetapi ia nampaknya lebih besar apabila pemandu Red Bull memilikinya.”

Perez memenangi dua daripada empat perlumbaan pertama dan telah bersedia untuk mendahului kejuaraan dari Verstappen di Miami pada Mei apabila semuanya mula menjadi salah.

Itu adalah penampilan podium terakhirnya dan Verstappen kini memenangi empat perlumbaan berturut-turut dengan kejayaan Red Bull berlanjutan kepada sembilan kemenangan berturut-turut termasuk pusingan terakhir 2022.

Perez hanya layak ke-15 untuk perlumbaan hari ini selepas dipadamkan pusingan kerana melebihi had trek dan juga bergelut dengan kesihatannya selepas melaporkan sakit semasa tiba di Spielberg.

“Saya tidak begitu baik. Baru pulih. Ia akan menjadi perlumbaan yang sukar esok,” kata pelumba Mexico itu. — Reuters

Related Post

Leave a Comment