‘Saya mendapat kawan kembali,’ kata Garcia selepas bergaul semula dengan McIlroy

Donna

LONDON, 28 Jun — Sergio Garcia dan Rory McIlroy telah mendamaikan dan menghidupkan semula persahabatan mereka selepas pasangan itu bertengkar tahun lalu berikutan perpindahan mereka ke Siri Golf LIV yang disokong Arab Saudi, kata pemain Sepanyol itu hari ini.

McIlroy telah berkata pada bulan September bahawa hubungannya dengan beberapa bekas rakan sepasukan Piala Ryder telah rosak oleh keputusan mereka untuk menyertai litar pemisah, dan yang terakhir membawa kepada kata-kata sengit antara kedua-duanya di khalayak ramai.

Bagaimanapun, Jelajah PGA, Jelajah Dunia DP dan litar saingan LIV, yang telah terlibat dalam pertarungan sengit yang memecahbelahkan sukan itu, pada awal Jun mengumumkan perjanjian untuk bergabung dan membentuk satu entiti komersial bersatu.

“Saya rasa ia bagus,” kata Garcia menjelang acara LIV minggu ini di Valderrama.

“Pada pendapat peribadi saya, saya harap ini akan berlaku setahun setengah yang lalu apabila kita semua bermula, dan ia adalah lebih baik untuk kita semua. Saya fikir begitu.”

Pemain Sepanyol itu berkata semasa Terbuka AS baru-baru ini, dia dan pemain Ireland Utara itu menyambung semula persahabatan mereka, yang bermula jauh sebelum mereka bermain bersama dalam pasukan Piala Ryder Eropah.

“Terbuka AS adalah acara yang hebat untuk saya,” kata Garcia.

“Saya menduduki tempat ke-27 … saya rasa saya bermain dengan baik. Tetapi lebih daripada segala-galanya, kerana saya mendapat seorang kawan kembali, seorang kawan yang saya rasa seperti kehilangan pada tahun lepas atau lebih.

Lelaki berusia 43 tahun itu mendedahkan pertemuan semula mereka mungkin tidak mungkin berlaku tanpa sokongan isteri.

“Angela, dan Erica, mereka berkata ‘Hai’ antara satu sama lain di Terbuka AS, dan terdapat teks yang baik daripada Rory kepada (isteri Garcia Angela), dan jenis itu memberi saya insentif untuk menghubunginya,” Garcia berkata.

“Saya fikir pada penghujung hari, perkara penting ialah kami berkumpul dan bercakap – kami adalah dua kawan yang mahu kembali ke tempat itu. Tidak syak lagi ia adalah bahagian yang paling menyedihkan dalam semua ini, persahabatan ini menjadi masam.” — Reuters

Related Post

Leave a Comment