Saudara Tsitsipas digulingkan oleh remaja Perancis pada pusingan pertama

Donna

LONDON, 9 Julai —Stefanos Tsitsipas dan adiknya Petros akhirnya mendapat peluang untuk menamatkan perlawanan pusingan pertama beregu Wimbledon mereka yang bermula pada hari Jumaat tetapi, malangnya untuk beregu Yunani itu, hari mereka keluar hari ini terbukti singkat dan tidak terlalu manis .

Terkandas pada satu set setiap satu apabila mereka dipanggil keluar gelanggang pada hari kelima kejuaraan, gandingan Greece itu muncul kedua terbaik selepas mereka dikalahkan 6-7(3) 6-4 6-2 oleh remaja Perancis Arthur Fils dan Luca Van Assche.

Para pemain telah dinafikan peluang untuk meneruskan perlawanan pada hari Sabtu kerana tidak lama selepas Tsitsipas menyelesaikan tanggungjawabnya dalam undian perseorangan, di mana dia menewaskan Laslo Djere dari Serbia untuk mara ke peringkat 16 terakhir, hujan turun membasahi Kelab All England.

Para pemain telah dinaikkan pangkat dari gelanggang 16 ke Gelanggang Tiga untuk penyambungan semula dan Tsitsipas bersaudara meledak terlebih dahulu dengan mendahului 2-0 pada set ketiga di bawah pengawasan bapa mereka dan jurulatih Apostolos.

Tidak mungkin Apostolos akan bersetuju dengan apa yang dilihatnya selepas itu apabila gandingan muda Perancis itu kemudiannya melepasi untuk memenangi enam perlawanan seterusnya, menamatkan cabaran Tsitsipas dengan kemenangan voli.

Ketika Fils dan Van Assche yang berusia 19 tahun meraikannya dengan dada yang melonjak, adik-beradik Tsitsipas terpaksa akur dengan rupa kejengkelan yang diberikan oleh ayah Apostolos kepada mereka. — Reuters

Related Post

Leave a Comment