Sabalenka menggali dalam-dalam untuk mencapai pusingan ketiga Wimbledon

Donna

LONDON, 7 Julai — Pilihan kedua Aryna Sabalenka bangkit daripada ketinggalan satu set untuk menewaskan pemain Perancis Varvara Gracheva 2-6, 7-5, 6-2 dan mara ke pusingan 32 terakhir di Wimbledon hari ini.

Gracheva kelahiran Rusia, yang baru menjadi warganegara Perancis, mematahkan pemain Belarus itu tiga kali pada set pertama untuk mengawal gelanggang No.

Set kedua adalah lebih ketat, dengan servis mendominasi sehingga Sabalenka menerkam pada permainan ke-11, mencipta tiga mata pecah dan memanfaatkan yang kedua.

Dia melakukan servis untuk set itu, menyamakan kedudukan apabila Gracheva pergi jauh dengan pukulan depan.

Juara Terbuka Australia, Sabalenka mematahkan kedudukan pada awal penentuan untuk mendahului 2-1 dan menggariskan peralihan momentum dengan mengulangi kejayaan untuk melebarkan kedudukannya kepada 5-2.

Pemain berusia 25 tahun itu mengesahkan kemenangan dengan ace untuk mengatur pertembungan pusingan ketiga menentang pemain Rusia Anna Blinkova.

Sabalenka mara ke separuh akhir Wimbledon pada 2021, tetapi diharamkan tahun lalu bersama semua pemain Belarusia dan Rusia kerana pencerobohan Ukraine. — AFP

Related Post

Leave a Comment