Rybakina mara ke peringkat lapan terakhir apabila Haddad Maia yang sebak terpaksa berhenti kerana kecederaan belakang

Donna

LONDON, 10 Julai — Pemegang Elena Rybakina diberi laluan mudah ke suku akhir Wimbledon selepas lawan dari Brazil, Beatriz Haddad Maia bersara pada pertengahan set pertama akibat kecederaan belakang.

Rybakina baru sahaja mendahului 3-1 pada set pertama apabila pemain pilihan ke-13 Brazil itu meringis kesakitan dan mencengkam belakangnya selepas menjaringkan pukulan kilas.

Haddad Maia memanggil fisio dan terus mengernyit kerana punggungnya dimanipulasi di tepi gelanggang. Selepas meninggalkan gelanggang untuk menerima rawatan lanjut, dia kembali dalam percubaan untuk menyambung semula perlawanan selepas selang 10 minit.

Walau bagaimanapun, cara dia membongkok kaku untuk mengambil raketnya dari kerusi untuk menyambung semula pertandingan menandakan bahawa perlawanan itu mungkin akan berakhir tidak lama lagi.

Dia dengan sebak menjalani gerakan untuk satu lagi permainan, memegang punggungnya selepas setiap mata sebelum menggelengkan kepalanya untuk mengesahkan bahawa dia tidak boleh meneruskan lagi. — Reuters

Related Post

Leave a Comment