Romeo Beckham menyertai Brentford B dengan perjanjian tetap

Donna

LONDON, 17 Jun — Brentford B telah menandatangani Romeo Beckham secara perpindahan tetap selepas penyerang itu menghabiskan separuh masa kedua musim 2022-23 di England secara pinjaman, kata kelab Liga Perdana itu hari ini.

Beckham, yang memulakan latihan dengan pasukan itu pada Oktober tahun lalu dan menyertainya pada Januari dengan pinjaman enam bulan daripada Inter Miami, menandatangani kontrak setahun dengan pilihan lanjutan untuk tahun tambahan.

Pemain berusia 20 tahun itu adalah sebahagian daripada skuad yang pada Mei menjulang Piala Liga Perdana, pertandingan yang dikendalikan oleh Liga Perdana untuk pasukan bawah 21 tahun.

Beckham, anak kepada bekas kapten England dan presiden Inter Miami serta pemilik bersama David Beckham, tampil 15 kali untuk Brentford B dan menjaringkan satu gol semasa tempoh pinjamannya.

“Kami menambah Romeo ke dalam skuad kami pada Januari dan dia sangat hebat untuk kumpulan,” kata jurulatih Brentford B, Neil MacFarlane.

“Kami terus membangunkan dia dalam dan luar penguasaan bola dan kami berharap dia kembali dengan semangat yang baik untuk terus bekerja dengannya musim depan.” — Reuters

Related Post

Leave a Comment