Rashford menandatangani perjanjian baru lima tahun Man Utd

Donna

MANCHESTER, 19 Julai — Marcus Rashford telah menandatangani kontrak lima tahun baharu di Manchester United, gergasi bola sepak Inggeris itu mengumumkan Selasa.

Penyerang England berusia 25 tahun itu, yang perjanjian sedia ada akan tamat tahun depan, bangkit menerusi skuad pemain muda Old Trafford dan telah menjaringkan 123 gol dalam 359 penampilan pasukan utama.

“Saya menyertai Manchester United sebagai budak berusia tujuh tahun dengan impian,” kata Rashford dalam satu kenyataan kelab.

“Keghairahan, kebanggaan dan keazaman yang sama untuk berjaya masih mendorong saya setiap kali saya mendapat penghormatan untuk memakai baju itu.

“Saya sudah mempunyai beberapa pengalaman yang menakjubkan di kelab yang luar biasa ini, tetapi masih banyak lagi yang perlu dicapai dan saya tetap berazam untuk memenangi lebih banyak trofi pada tahun-tahun akan datang.”

Dia menambah: “Sebagai peminat United sepanjang hidup saya, saya tahu tanggungjawab yang datang dengan mewakili lencana ini dan merasai suka dan duka sama seperti sesiapa sahaja.

“Saya boleh memberi jaminan bahawa saya akan memberikan segala-galanya untuk membantu pasukan mencapai tahap yang kami mampu dan saya dapat merasakan keazaman yang sama di sekitar bilik persalinan.

“Saya tidak boleh lebih teruja untuk masa depan di bawah pengurus ini.”

Rashford memecahkan halangan 30 gol buat kali pertama dalam karier United musim lalu di bawah Erik ten Hag ketika kelab itu menjulang Piala Liga untuk menamatkan kemarau trofi selama enam tahun.

Pengarah bola sepak Manchester United John Murtough berkata mengenai perjanjian baharu Rashford, yang akan tamat pada 30 Jun 2028: “Sejak dia menyertai akademi kami 18 tahun lalu, Marcus telah melambangkan apa yang diperlukan untuk berjaya sebagai pemain Manchester United.

“Dia seorang bakat yang cemerlang tetapi juga merendah diri, berdedikasi dan didorong.

“Apabila dia memasuki tahun-tahun perdananya, kami tahu masih banyak lagi yang akan datang daripadanya dan kami dapat melihat kelaparan yang Marcus rasakan untuk mencapai tahap kejayaan tertinggi di Manchester United.

“Bekerja dengan Erik ten Hag dan jurulatihnya adalah persekitaran yang sesuai untuk Marcus terus berkembang menjadi salah satu pemain penyerang terbaik di dunia.” — AFP

Related Post

Leave a Comment