Rabiot melanjutkan perjanjian Juventus sehingga 2024

Donna

MILAN, 27 Jun — Adrien Rabiot telah menandatangani lanjutan kontrak selama setahun kepada Juventus sehingga 2024, kata kelab Serie A itu hari ini.

Pemain tengah Perancis, Rabiot dilaporkan akan memperoleh gaji bersih €7 juta (RM36 juta) musim depan selepas memutuskan untuk kekal di Turin berikutan kempen terbaiknya sejak tiba dari Paris Saint-Germain pada 2019.

Pemain berusia 28 tahun itu adalah salah satu daripada beberapa titik terang dalam musim bermasalah untuk Juve yang berakhir tanpa trofi dan tempat ketujuh di liga utama Itali.

Dia menjaringkan gol terbaik peribadi sebanyak 11 gol untuk Juve dalam semua pertandingan, menetapkan enam lagi, dan merupakan perlawanan dalam perlawanan Perancis ke final Piala Dunia.

Kedudukan rendah Juve dalam liga adalah disebabkan pemotongan 10 mata untuk aktiviti perpindahan terlarang, dan Rabiot telah memutuskan untuk kekal di kelab yang mungkin tidak mempunyai bola sepak Eropah pada penggal akan datang walaupun mendapat tempat dalam Liga Persidangan Europa.

Gergasi Turin itu boleh digantung dari Eropah selama semusim oleh UEFA kerana didakwa mengelirukan badan induk bola sepak Eropah apabila merundingkan “perjanjian penyelesaian” berikutan pelanggaran peraturan Financial Fair Play. — AFP

Related Post

Leave a Comment