Pulangan dongeng untuk syarikat balet London ‘Cinderella’

Donna

LONDON, 23 Jun — Pentas di Royal Albert Hall London telah diubah menjadi hutan ajaib, dihuni oleh gnome, makhluk hutan — dan lebih 90 penari balet.

Selepas terpaksa berehat empat tahun akibat pandemik Covid, ballerina Balet Kebangsaan Inggeris kembali ke lokasi untuk larian yang menakjubkan. Cinderellasalah satu rancangan terbesar syarikat.

Jualan tiket untuk tahun ini Cinderella meningkat 20 peratus pada 2019, menurut seorang jurucakap.

Walaupun persembahan dimulakan semula di tempat lain pada 2021, ini merupakan persembahan terbesar sejak Covid dengan dua kali ganda bilangan penari.

Penonton kira-kira 4,000 mengelilingi ruang persembahan bulat yang besar, memberikan pengeluaran rasa yang mengasyikkan.

“Saya rasa orang ramai benar-benar memerlukan seni dalam hidup mereka,” kata Precious Adams, 28 tahun kelahiran AS, yang membuat penampilan sulungnya dalam peranan tajuk rags-to-rich klasik.

Terdapat kemeriahan keterujaan di belakang pentas ketika para penari berdiri mendahului pertunjukan di Royal Albert Hall, sebuah bangunan bulat bata merah yang tersendiri dengan bumbung kubah di daerah Kensington di London.

Menari di sana merupakan pengalaman ajaib untuk Adams, memandangkan sejarah 152 tahun tempat itu menganjurkan acara kebudayaan yang penting, katanya.

Seperti kebanyakan mereka yang mencari nafkah dari teater, Adams telah diberhentikan semasa Covid dan bimbang dia tidak akan menari di hadapan penonton lagi.

“Rasanya sangat istimewa untuk berada di sisi lain dan akhirnya menjalaninya,” kata Adams. — Reuters

Tags

Related Post

Leave a Comment