PSG mencari Ugarte untuk meningkatkan bahagian tengah dalam perjanjian €60 juta

Donna

PARIS, 7 Julai — Paris Saint-Germain hari ini menyempurnakan pembelian pemain tengah Uruguay Manuel Ugarte daripada kelab Portugal Sporting berikutan ketibaan Milan Skriniar dan Marco Asensio minggu ini.

Ugarte, 22, telah menandatangani perjanjian lima tahun dengan juara Perancis itu yang dilaporkan membayar yuran perpindahan dalam lingkungan €60 juta (RM306 juta) untuk mengelak minat daripada Chelsea.

Pemain tengah bertahan itu memulakan kariernya bersama Fenix ​​di Montevideo sebelum berpindah ke Portugal untuk menyertai Famalicao. Dia tidak lama kemudian diambil oleh Sporting dan menghabiskan dua musim lalu bersama mereka.

Ugarte adalah ahli skuad Uruguay yang tidak digunakan pada Piala Dunia tahun lalu.

Dia adalah rekrut ketiga PSG pada musim panas selepas Skriniar dan Asensio menandatangani perpindahan percuma. Pemain pertahanan Perancis yang menjuarai Piala Dunia 2018, Lucas Hernandez juga dijangka tiba ketika jurulatih baharu Luis Enrique berusaha untuk mengukuhkan pasukannya untuk musim depan.

Bagaimanapun, masih terdapat persoalan berterusan mengenai masa depan Kylian Mbappe, yang berkata bulan lalu bahawa dia tidak akan menyambung kontraknya, yang akan tamat tahun depan.

Jika tiada perubahan pada pendiriannya, kelab mesti menjual pemain itu pada jendela perpindahan semasa, jika tidak, mereka mungkin akan kehilangannya secara percuma apabila perjanjiannya tamat. — AFP

Related Post

Leave a Comment