PSG menandatangani pemain pertahanan antarabangsa Perancis, Hernandez dari Bayern

Donna

PARIS, 9 Julai — Paris St Germain telah menandatangani pemain pertahanan Lucas Hernandez dari Bayern Munich dengan kontrak lima tahun, kata juara Ligue 1 itu hari ini.

Yuran perpindahan belum didedahkan tetapi media Perancis melaporkan bahawa PSG telah membayar kepada Bayern bayaran sebanyak €40 juta (RM204.9 juta) serta tambahan untuk pemain berusia 27 tahun itu.

“Saya sangat teruja! Saya sudah lama menunggu untuk menyertai PSG, dan akhirnya ia berlaku. Ia adalah hari yang sangat istimewa untuk saya dan saya sangat gembira berada di sini,” kata Hernandez dalam satu kenyataan.

Atletico Madrid, kelab zaman kanak-kanak Hernandez, juga akan menerima bayaran yang besar, menurut laporan media Sepanyol.

Pemain antarabangsa Perancis itu membuat 107 penampilan untuk juara liga Jerman itu sejak ketibaannya pada 2019 tetapi bermain hanya tujuh perlawanan liga musim lalu selepas mengalami kecederaan pecah ligamen cruciate pada Piala Dunia yang menyebabkan dia diketepikan untuk baki musim ini.

Hernandez, pemain baru kelima PSG, menyertai pemain tengah Manuel Ugarte dan Lee Kang-in, pertahanan tengah Milan Skriniar dan penyerang Marco Asensio.

Kelab itu juga memecat pengurus Christophe Galtier pada hari Rabu dan menggantikannya dengan bekas jurulatih Barcelona dan Sepanyol, Luis Enrique. — Reuters

Related Post

Leave a Comment