Pochettino untuk membantu trio Chelsea dengan kaedah peribadi selepas bergelut musim lalu

Donna

LONDON, 9 Julai — Pengurus baharu Chelsea, Mauricio Pochettino menggariskan cabaran yang melanda Enzo Fernandez, Mykhailo Mudryk dan Raheem Sterling pada musim lalu tetapi berkata dia akan membantu ketiga-tiga mereka mencapai potensi penuh mereka dengan bantuan rejim latihan yang disesuaikan.

Chelsea mengupah bekas bos Tottenham Hotspur dan Paris St Germain berusia 51 tahun pada Mei selepas menduduki tempat ke-12 dalam Liga Perdana berikutan kempen bergelora, yang menyaksikan Thomas Tuchel, Graham Potter dan Frank Lampard mengambil alih tugas di Stamford Bridge.

“Pemain berbeza tiba dalam keadaan berbeza tetapi sudah tentu sekarang adalah peluang,” kata Pochettino kepada laman web Chelsea, menggariskan rancangannya untuk pasukan menjelang pramusim.

Chelsea memulakan persiapan mereka untuk kempen baharu di Amerika Syarikat dengan perlawanan menentang juara Liga Kebangsaan Wrexham pada 19 Julai.

“Saya harap kami dapat membantu mereka mencapai tahap terbaik mereka, tahap yang lebih tinggi, dan cuba beraksi untuk Chelsea dengan cara yang diharapkan orang ramai,” katanya.

“Sekarang adalah permulaan baharu, permulaan baharu, dan saya fikir mereka perlu menunjukkan kualiti sebenar mereka. Tetapi kita perlu mencipta platform ini untuk mereka berasa selesa dan memberi ruang untuk mereka beraksi dan bertambah baik.”

Pochettino berkata bekas pemain tengah Benfica, Fernandez, yang dinamakan pemain muda terbaik pada Piala Dunia tahun lalu selepas membantu Argentina merangkul kejuaraan, memerlukan rehat selepas jadual yang melelahkan.

“Liga Perdana adalah persaingan yang sangat sukar dan dia mengubah segala-galanya – budaya, bahasa, segala-galanya – dan ia sentiasa sukar untuk menyesuaikan diri,” kata Pochettino.

Pochettino menambah bahawa “pemikiran dan segala-galanya berbeza” Mudryk daripada Fernandez, itulah sebabnya dia berhasrat untuk menghabiskan lebih banyak masa bersama pemain sayap Ukraine berusia 22 tahun itu.

Sterling yang berusia 28 tahun adalah salah seorang pemain yang lebih berpengalaman dalam skuad tetapi masih belum meniru prestasi yang menjadikannya bahagian penting dalam Manchester City, dengan siapa dia memenangi 10 trofi utama, dengan hanya menjaringkan sembilan gol dalam 38 penampilan. untuk Chelsea.

“Bukan selalu menyalahkan pemain… Kami perlu melihat kami dan melihat apa yang sedang berlaku dan mengapa mereka tidak beraksi seperti yang kami jangkakan dan kemudian, sudah tentu, apabila semuanya jelas, kami tidak boleh memberi alasan untuk mereka untuk tidak melakukan.” Pochettino menambah. — Reuters

Related Post

Leave a Comment