Pisahnya Mason Mount dengan Chelsea, Langkah yang Tepat

Donna

Mason Mount telah mengucapkan selamat tinggal kepada Chelsea, menjelang bergabungnya beliau dengan Manchester United. Beliau sudah hampir diperkenalkan sebagai pemain baru MU.

Mount dilaporkan sudah menerima dan bersetuju dengan kontrak yang ditawarkan oleh Manchester United. Beliau akan berpindah dengan yuran perpindahan sebanyak 55 juta pound, ditambah bonus 5 juta pound.

Bergabung dengan akademi Chelsea sejak berusia enam tahun, Mount membuat keputusan sukar untuk meninggalkan kelab yang membesarkan namanya itu. Tetapi beliau memang sudah kehilangan peluang bermain pada musim lepas dan rasa peluang dari MU tiba ketika yang tepat.

“Saya telah membuat keputusan untuk meninggalkan Chelsea. Saya rasa anda berhak mendapat lebih daripada kenyataan bertulis sahaja, jadi saya ingin menyampaikan secara peribadi betapa saya bersyukur atas sokongan anda selama 18 tahun,” kata Mount dalam video perpisahan kepada peminat Chelsea.

“Saya faham sesetengah daripada anda tidak setuju dengan keputusan saya. Tetapi inilah langkah yang terbaik bagi saya pada fasa sekarang dalam kerjaya saya,” tambah beliau.

MU bertekad untuk mendapatkan Mount. Mereka buat bidaan dua kali, semuanya ditolak Chelsea, sehingga bidaan ketiga mereka diterima.

Related Post

Leave a Comment