Pilihan utama Wembanyama tidak akan bermain lagi dalam Liga Musim Panas NBA, kata laporan

Donna

LAS VEGAS, 11 Julai — Bintang remaja Perancis Victor Wembanyama, pilihan utama dalam Draf NBA bulan lalu, tidak akan bermain lagi untuk San Antonio dalam Liga Musim Panas NBA, menurut beberapa laporan semalam.

Spurs menutup pusat Perancis berusia 19 tahun, yang berdiri 7-kaki-4 (2.24m), bukanlah sesuatu yang mengejutkan kerana Wembanyama sendiri berkata minggu lalu dia tidak menjangkakan untuk bermain lebih daripada dua kali dalam perhimpunan Las Vegas bakat muda yang mencari tempat senarai NBA.

San Antonio Express-News dan ESPN, memetik sumber yang tidak dinamakan, kedua-duanya melaporkan Spurs telah memutuskan dengan pasti untuk mengekalkan rancangan itu dan mengetepikan prospek NBA yang paling digembar-gemburkan sejak LeBron James pada 2003.

Spurs mempunyai pertandingan Liga Musim Panas hari ini menentang Washington dan Jumaat menentang Detroit.

Wembanyama memasuki rehatnya selepas 12 bulan yang sibuk termasuk musim liga Perancis, ketibaan angin puyuh di Amerika, dipilih pertama dalam Draf NBA, rasa pertama kehidupannya di gelanggang di NBA dan juga kontroversi apabila seorang pengawal keselamatan Wembanyama terlibat dalam insiden dengan Britney Spears.

Selepas perlawanan sulung Liga Musim Panas yang hambar dalam kemenangan San Antonio pada Jumaat ke atas Charlotte dengan 2 daripada 13 pukulan dan hanya sembilan mata, Wembanyama mempunyai prestasi yang hebat dalam kekalahan Ahad kepada Portland dengan 27 mata tertinggi pasukan dan tertinggi permainan 12 lantunan.

Wembanyama berkata lewat pada hari Ahad dia tidak sabar untuk bercuti dan memetakan rancangan terbaik untuk menyediakan dirinya bagi permulaan musim biasa NBA pada bulan Oktober. — AFP

Related Post

Leave a Comment