Piala FA: KL City mara ke final selepas menewaskan Terengganu 4-2 menerusi penentuan sepakan penalti

Donna

KUALA NERUS, 26 Jun — Kuala Lumpur (KL) City FC melangkah ke final Piala FA selepas menewaskan Terengganu FC (TFC) 4-2 menerusi sepakan penalti selepas kedua-dua pasukan gagal memecah kebuntuan pada masa peraturan dan masa tambahan pada separuh masa mereka. pertembungan akhir di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin di sini malam tadi.

Satu lagi finalis akan diketahui esok apabila juara bertahan Johor Darul Ta’zim (JDT) menentang Selangor FC dalam satu lagi perlawanan separuh akhir.

The Turtles mula agresif mengancam KL seawal minit pertama namun percubaan kencang Ivan Mamut berjaya digagalkan oleh penjaga gol Muhammad Azim Al Amin Kamaruddin.

Pelawat KL nyaris mendapat gol pembukaan tetapi percubaan Sebastian Avanzini pada minit kesembilan tersasar dari tiang kanan.

Terengganu kemudiannya mendominasi prosiding dan mempunyai dua peluang baik pada minit ke-27 dan 35 tetapi meledakkan kedua-duanya.

Kedua-dua pasukan tidak dapat memecah kebuntuan pada separuh masa kedua malah masa tambahan gagal menghasilkan kemenangan, memaksa perlawanan ditentukan menerusi sepakan penalti.

Akhirnya, City Boys gembira dan Kura-kura telah kempis. — Bernama

Related Post

Leave a Comment