Peruncit elektronik dan permainan terpakai CeX UK tiba di Malaysia, cawangan pertama di IOI City Mall

Donna

Jika anda pernah mengembara ke tempat seperti Eropah atau Jepun, anda mungkin pernah melihat peruncit gergasi yang menjual pelbagai jenis elektronik dan permainan terpakai pada harga yang murah, dan berharap mereka akan datang ke Malaysia. Nah, rangkaian terbesar di UK, Complete Entertainment Exchange (CeX), telah membuka kedai di sini dengan pembukaan cawangan pertamanya di IOI City Mall.

Berasal dari UK, CeX telah berkembang kepada 630 kedai di sepuluh negara, termasuk Ireland, Sepanyol, Portugal, Mexico, Kepulauan Canary, Belanda, Australia, India dan Itali; Malaysia adalah lokasi pertamanya di Asia Tenggara, kerana “lokasinya yang strategik dan ekonomi yang berkembang pesat.” Sebuah syarikat baharu, Nuovolife, telah dilantik sebagai pemegang francais.

“Kami sangat teruja untuk membawa operasi CeX ke Malaysia,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Nuovolife Zyman Marzuki. “Sambutan di UK adalah sangat positif, dan kami yakin bahawa pasaran dinamik Malaysia memberikan peluang utama untuk CeX berkembang maju. Menggabungkan model perniagaan CeX yang terbukti dengan pandangan tempatan kami yang mendalam dan pasukan berdedikasi di Nuovolife, kami komited untuk membentuk semula landskap elektronik pengguna dan menyediakan pelanggan Malaysia pengalaman runcit yang tidak dapat dilupakan.”

Kedai CeX di Malaysia menggunakan model perniagaan UKnya, di mana ia membeli barangan terpakai sama ada dengan wang tunai atau baucar dalam kedai. Untuk memastikan ia mencapai tahap permulaan, ia akan memulakan operasi dengan lebih 10,000 produk dalam inventorinya, termasuk elektronik pengguna biasa seperti telefon, tablet dan komputer riba, serta permainan video dan konsol serta aksesori yang berkaitan, kamera dan peralatan audio. Anda juga boleh membeli set kepala VR dan dron di kedai, dan semuanya disokong oleh jaminan dua tahun.

Melayari melalui laman web rasmi, beberapa stok yang tersedia termasuk iPhone 14 128GB pada harga serendah RM2,800, Samsung Galaxy S23 128GB serendah RM2,090 dan juga Google Pixel 7 Pro pada harga RM2,070 (lucunya, ini mungkin satu-satunya cara membeli telefon Pixel di Malaysia dengan jaminan). Anda juga boleh membeli perkakasan permainan seperti PlayStation 5 Edisi Digital pada harga serendah RM1,700 dan juga kad grafik NVIDIA GeForce RTX 4090 Founders Edition pada harga RM8,100.

Kedai CeX sulung di Malaysia terletak di Lot L2-69 di IOI City Mall Putrajaya, bersebelahan GSC West Wing; ia dibuka setiap hari dari 10 pagi hingga 10 malam. Nuovolife merancang untuk membuka kedai kedua di MyTown di Cheras pada Ogos sebagai sebahagian daripada rancangannya untuk berkembang di seluruh Lembah Klang tahun ini, dengan wilayah lain akan menyusul pada 2026.

Donna

Brand digital yang boleh anda percayai. Donna mengekalkan ciri elegan dan penuh dengan inspirasi, memastikan kehidupan setiap wanita melayu sentiasa mengujakan.

Related Post

Leave a Comment