Persengketaan pecah tandas dengan Murray ‘dilupakan’, kata saingan Wimbledon Tsitsipas

Donna

LONDON, 6 Julai — Stefanos Tsitsipas menegaskan semalam bahawa perselisihan pecah tandas Terbuka AS dengan Andy Murray telah “dilupakan” menjelang pertembungan Wimbledon pusingan kedua mereka.

Tsitsipas menewaskan Murray dalam epik pusingan pertama lima set yang berlangsung hampir lima jam di New York pada 2021.

Murray berang kerana pemain Greece itu mengambil masa tamat perubatan selepas menjatuhkan set ketiga dan kemudian berehat lapan minit tandas pada penghujung set keempat.

Bekas pemain nombor satu dunia Murray secara sinis menulis tweet: “Fakta hari ini. Stefanos Tsitsipas mengambil masa dua kali lebih lama untuk pergi ke bilik mandi berbanding Jeff Bezos untuk terbang ke angkasa. Menarik.”

Bagaimanapun, menjelang pertembungan mereka di Gelanggang Tengah hari ini untuk mendapatkan tempat dalam pusingan 32 terakhir, pemain nombor lima dunia Greece Tsitsipas mendakwa kedua-dua lelaki itu telah membenamkan kapak itu.

“Saya rasa ia sudah lama diselesaikan. Kami terpaksa bermain Piala Laver bersama-sama dalam pasukan yang sama. Saya telah melupakannya. Dia sudah melupakannya,” kata Tsitsipas selepas menewaskan Dominic Thiem dalam lima set di Kelab All England semalam.

“Dia seorang yang saya hormati. Dia telah melakukan perkara yang hebat dalam tenis. Saya menantikan perlawanan ini.”

Tsitsipas tidak pernah bermain di Gelanggang Tengah tempat Murray merangkul gelaran Wimbledon 2013 dan 2016.

Walaupun dia terpaksa bermain perlawanan pembukaannya dengan Thiem selama dua hari kerana hujan lebat yang melenyapkan sebahagian besar program pada hari Selasa, Murray mempunyai kelebihan untuk menyingkirkan Ryan Peniston di bawah bumbung Gelanggang Tengah.

Itu memberi pemain berusia 36 tahun itu satu hari rehat tambahan semalam.

“Saya tidak akan tahu sehingga saya perlu berdepan dengannya,” kata Tsitsipas apabila ditanya sama ada pertembungan hampir empat jam dengan Thiem akan menjejaskan fizikalnya.

“Dia (Murray) adalah lawan yang kuat, dia telah bermain di gelanggang ini beberapa kali. Rumput sangat sesuai dengan permainannya.” — AFP

Related Post

Leave a Comment