Perlawanan cinta di Wimbledon untuk pasangan berkuasa Tsitsipas dan Badosa

Donna

LONDON, 4 Julai — Bergerak ke atas Posh dan Becks, lupakan “Brangelina” atau “Kimye”, terdapat pasangan berkuasa baharu di bandar dalam bentuk pasangan kekasih Wimbledon Stefanos Tsitsipas dan Paula Badosa.

Hanya terlibat secara romantik sejak Mei, pemain nombor lima dunia Greece Tsitsipas dan Badosa kelahiran New York dari Sepanyol, yang telah setinggi nombor dua dalam ranking, adalah pasangan moden.

Mereka sudah mempunyai akaun Instagram bersama yang menggabungkan nama mereka menjadi satu — “Tsitsidosa”.

“Kawan baik dan pasangan jiwa. Tiada yang kurang; tidak lebih,” kata slogannya.

Mempunyai hampir 57,000 pengikut, platform itu telah mempamerkan pasangan itu di Dubai, bermain air di kolam renang, berlatih dan mengambil swafoto di Gelanggang Tengah.

“0 Grand Slam dalam satu foto, tetapi hei, cinta menakluki semua,” mereka memberi kapsyen pada satu gambar.

Tsitsipas baru-baru ini memberitahu media Greek SDNA bahawa hubungan itu hanya bermula selepas dia menghantar mesej kepada Badosa untuk mengucapkan tahniah kepadanya kerana mengalahkan Ons Jabeur di Rom.

“Ia sepatutnya berlaku,” kata pemain berusia 24 tahun itu. “Saya rasa seperti mula jatuh cinta buat pertama kali dalam hidup saya. Saya tidak pernah menjangka perkara ini akan berlaku dan ia memberi saya perspektif baharu tentang kehidupan.”

Semua penonton Kelab England, menggigil dalam keadaan lembap dan sejuk hari ini, akan mendapat peluang untuk memanaskan pasangan itu hari ini apabila mereka memulakan kempen Wimbledon mereka.

Tsitsipas berdepan bekas Terbuka AS Dominic Thiem manakala Badosa menentang Alison Riske-Amritraj.

Pasangan emas

Mereka bukan satu-satunya pasangan emas yang ingin mara ke pusingan kedua hari ini.

Katie Boulter dari Britain dan Alex de Minaur dari Australia, yang telah berpacaran selama dua tahun, membuka kempen mereka di Mahkamah 18 yang sama.

Boulter pertama kali menentang Daria Saville sebelum De Minaur, pemain nombor 17 dunia, menentang Kimmer Coppejans dari Belgium.

Boulter dan De Minaur menyewa rumah berdekatan semasa kejohanan.

“Saya rasa kami terus-menerus menolak antara satu sama lain,” kata Boulter, 26 tahun, pemain nombor satu Britain.

“Banyak yang saya pelajari daripadanya sebagai seorang individu dan sebagai pemain. Saya sangat bertuah kerana mempunyai orang dalam yang mengetahui emosi yang saya lalui di dalam dan di luar gelanggang.

“Dia seorang pemain yang luar biasa dan, seperti yang anda lihat dari rankingnya, dia melakukannya minggu demi minggu. Banyak yang saya perlu belajar daripada dia. Saya melakukan yang terbaik untuk menonton apa yang dia lakukan dan mencontohinya.”

Jodie Burrage dari Britain juga memikirkan soal hati selepas memenangi perlawanan undian utama pertamanya di Slam pada hari Isnin, yang meletakkannya di ambang mencecah 100 teratas.

Pemain berusia 24 tahun itu telah menjalinkan hubungan dengan persatuan ragbi antarabangsa Scotland, Ben White selama dua tahun dan mereka berkongsi rumah di Richmond, barat daya London.

Bagaimanapun, pemain scrum-separuh White berusia 25 tahun akan bermain di Perancis bersama Toulon musim depan selepas kelab London Irelandnya dilipat.

“Dia sangat teruja. Ia sukar kerana saya tidak akan pergi bersamanya. Pangkalan saya di sini, latihan saya di sini,” kata Burrage.

“Kami sentiasa berkata kami akan melakukan yang terbaik untuk kerjaya kami. Kami sentiasa mendahulukan itu. Kami mempunyai pemahaman yang baik dengan itu. Itulah sebabnya kami bekerja dengan baik.”

Dia menambah: “Selatan Perancis bukanlah tempat yang buruk untuk pergi dan melawat.” — AFP

Related Post

Leave a Comment