Perez dilaporkan sakit menjelang GP Austria

Donna

LONDON, 29 Jun — Red Bull membatalkan komitmen media Sergio Perez di Grand Prix Austria rumah mereka hari ini selepas pemandu Formula Satu Mexico itu dilaporkan sakit.

“Dia menjadi tidak sihat malam tadi dan mengambil hari untuk berehat untuk memastikan dia berada dalam keadaan kesihatan yang terbaik untuk perlumbaan hujung minggu ini,” kata pasukan itu.

Perez adalah pesaing terdekat Max Verstappen dalam kejuaraan tetapi masih ketinggalan 69 mata di belakang rakan sepasukan juara dunia bergandanya selepas lapan perlumbaan.

Pelumba Mexico itu memerlukan persembahan yang mantap di Spielberg selepas gagal layak dalam 10 teratas atau berdiri di podium dalam tiga perlumbaan terakhir.

Hujung minggu ini adalah acara pecut kedua musim ini dan Perez memenangi yang pertama di Azerbaijan pada April, seterusnya memenangi grand prix Ahad juga.

Perlumbaan di Baku itu kekal sebagai kemenangan terbaharunya dan dia hanya mendapat satu penamat podium sejak itu manakala Verstappen telah memenangi empat perlawanan terakhir.

Jumaat menampilkan sesi latihan tunggal dan layak untuk perlumbaan Ahad dengan hari Sabtu hari pecut yang berdiri sendiri. — Reuters

Related Post

Leave a Comment