Penyanyi dangdut Indonesia langgar perkahwinan penghutang untuk mendapatkan kembali wang yang terhutang kepadanya (VIDEO)

Donna

KUALA LUMPUR, 23 Jun — Penat kerana tidak dapat mendapatkan penghutang untuk memulangkan wang yang terhutang, seorang penyanyi dangdut Indonesia memutuskan untuk membatalkan perkahwinannya.

Penyanyi yang dikenali dengan satu-satunya nama Ayu itu berkata, pengantin perempuan Dewi telah meminjam Rp 18 juta (RM5,603) daripadanya pada 2021 dan tidak berusaha untuk memulangkan wang itu, Berita Tribun dilaporkan.

Menurut Ayu, selain dirinya, Dewi juga meminjam daripada kalangan rakan mereka dan juga gagal memulangkan wang yang terhutang kepada mereka.

Ayu berkata, dia tidak faham mengapa Dewi terpaksa meminjam wang daripada rakan-rakannya kerana dia daripada keluarga berada.

Peluang Ayu untuk meminta pemulangan pinjaman itu bagaimanapun terbentang dalam majlis perkahwinan Dewi baru-baru ini.

Klip Ayu yang hadir di majlis perkahwinan Dewi untuk meminta pemulangan pinjaman telah tular di media sosial.

@kisahduniadotcom Wedding kemain gah tapi hutang takmau bayaq. Nampak macam aibkan pengantin, tapi sis ni pun dah desperate nak duit dia balik. #KisahDunia #hutang #Pengantin #duitkutu #pelamin #perkahwinan #fyp #sembangentertainment #beritatiktok #fypシ #untuk awak #masukberanda bunyi asal – YEIN

Penyanyi itu mengesyaki Dewi meminjam wang itu untuk membiayai percutiannya di luar negara dan juga perkahwinannya.

Tags

Related Post

Leave a Comment