Pengurus Silva memberi komitmen kepada Fulham selepas melaporkan tawaran Saudi

Donna

NEW YORK, 24 Julai — Pengurus Fulham Marco Silva berkata semalam dia “komited sepenuhnya” kepada kelab itu selepas menolak tawaran lumayan daripada kelab Arab Saudi, Al-Ahli.

Laporan di Britain berkata pengurus Portugis itu telah ditawarkan perjanjian dua tahun bernilai £40 juta (AS$51 juta) ketika Liga Pro Saudi meneruskan usaha pengambilan yang menguntungkan.

Bagaimanapun, bercakap menjelang perlawanan persahabatan pramusim Fulham dengan Brentford di Philadelphia semalam, Silva mengesahkan dia kekal bersama kelab Liga Perdana London barat itu.

“Komitmen saya kepada kelab ini adalah 100 peratus sejak hari pertama saya menandatangani dan ia akan berterusan seperti ini,” kata Silva kepada NBC Sports.

“Ia adalah keputusan yang saya buat. Saya bercakap dengan orang dalam kelab dan seperti saya sebelum musim lalu, dan dua musim lalu, saya komited sepenuhnya kepada kelab dan akan meneruskan cara ini.

“Tawaran adalah sebahagian daripada perniagaan…terpulang kepada kami untuk berfikir, sentiasa menghormati kelab yang anda bekerja. Ia adalah perkara yang selalu saya lakukan dalam kerjaya saya dan saya akan terus melakukannya.”

Silva, 46, menyertai Fulham pada 2021, membawa mereka naik pangkat ke Liga Perdana daripada Kejuaraan pada musim pertamanya sebelum membawa mereka ke tangga ke-10 dalam liga utama musim lalu.

Al-Ahli telah menandatangani Riyad Mahrez dari Manchester City, Roberto Firmino dari Liverpool dan Edouard Mendy dari Chelsea dalam beberapa bulan kebelakangan ini.

Penandatanganan itu adalah sebahagian daripada usaha pengambilan pekerja yang lebih luas oleh Liga Pro, yang disokong oleh dana kekayaan negara.

Cristiano Ronaldo menandatangani kontrak untuk kelab Saudi Al Nassr awal tahun ini manakala bintang lain yang menuju ke Liga Pro termasuk Karim Benzema dan pemenang Piala Dunia Perancis, N’Golo Kante.

Silva pula berpuas hati semalam selepas menyaksikan Fulham melengkapkan kemenangan 3-2 ke atas Brentford dalam perlawanan pramusim mereka, sebahagian daripada Siri Musim Panas Liga Perdana.

Gol daripada Harry Wilson, Bobby Decordova-Reid dan Carlos Vinicius memastikan kemenangan dengan Yoane Wissa dan Kristoffer Ajer menjaringkan gol untuk Brentford. — AFP

Related Post

Leave a Comment