Pengerusi Man City menjangkakan pengaruh global pemenang treble akan berkembang

Donna

LONDON, 20 Jun — Pengerusi Manchester City, Khaldoon Al Mubarak telah memberi amaran kepada pesaing kelabnya bahawa pengaruh pemenang treble akan berkembang lebih kuat selepas musim bersejarah mereka.

Pasukan Pep Guardiola menjadi kelab Inggeris kedua yang memenangi Liga Perdana, Liga Juara-Juara dan Piala FA pada musim yang sama.

Ia adalah kemuncak era yang luar biasa untuk City sejak mereka diambil alih oleh pemilik mereka yang berpangkalan di Abu Dhabi.

Khaldoon percaya kejayaan berterusan City akan memberi manfaat bukan sahaja kepada pasukan Manchester, tetapi juga rangkaian 13 pasukan di seluruh dunia yang dibeli oleh pemilik kelab.

Dikenali sebagai City Football Group (CFG), mereka mempunyai kelab di lokasi termasuk New York, Melbourne dan Yokohama, dan tahun ini membawa pakaian Brazil Bahia.

CFG berhasrat untuk melabur banyak dalam semua operasi tersebut, termasuk pemain, jurulatih, kemudahan dan akademi.

“Ia sentiasa mengenai pertumbuhan. Anda berkembang, anda berhenti seketika, anda menyusun sesuatu, dan kemudian anda memulakan langkah seterusnya, satu langkah pada satu masa. Kami tidak akan berhenti,” kata Khaldoon kepada saluran media City hari ini.

“Kami akan terus membawa kebahagiaan kepada setiap komuniti dan setiap kelab yang kami ada di dunia, dan semoga kami akan terus membawa kejayaan dalam setiap kelab dan pasukan yang kami ada di seluruh dunia.

“Ia adalah satu perjalanan yang hebat dalam tempoh 15 tahun yang lalu tetapi saya teruja dengan masa depan dan ia adalah tentang sekarang, 10, 15 tahun akan datang juga.”

City telah memenangi tujuh gelaran Liga Perdana sejak 2012, termasuk lima dalam enam musim terakhir.

Bagaimanapun, pada Februari City didakwa atas 115 dakwaan pelanggaran peraturan permainan adil kewangan Liga Perdana sejak 2009 dan dituduh tidak bekerjasama dalam siasatan.

Projek infrastruktur baharu kelab itu kini dalam perancangan dengan rancangan baru-baru ini dikemukakan untuk meningkatkan kapasiti di Stadium Etihad kepada lebih 60,000 orang.

Peluasan itu adalah sebahagian daripada pembangunan berjuta-juta pound yang merangkumi pembinaan hotel, kedai dan kedai makanan dan minuman serta zon kipas berbumbung berkapasiti 3,000 baharu.

“Ia sangat mengujakan,” kata Khaldoon. “Setiap tahun sentiasa ada sesuatu yang baharu, setiap tahun, kerana sentiasa ada keperluan untuk bertambah baik dan berkembang serta berkembang. Kami tidak berdiam diri.

“Kami sentiasa berada dalam mod pertumbuhan, kami tidak pernah berpuas hati dan berhenti seketika dan ‘mari kita susukan aset’.” — AFP

Related Post

Leave a Comment