Pendakwah selebriti PU Abu berbaik semula dengan isteri kedua, kini bahagia dalam hubungan poligami

Donna

KUALA LUMPUR, 22 Jun — Pendakwah selebriti Malaysia PU Abu kini menjalinkan hubungan poligami.

Abu atau nama sebenarnya Abu Sufyan memberitahu Harian Metro bahawa dia dan dua isterinya, Ain Afini dan Hana Azraa, redha dengan pengaturan itu dan rumah tangga mereka tidak pernah lebih bahagia.

Dia mengakui perjanjian itu dibuat bagi mengelak kontroversi lanjut membabitkan dua isterinya sambil turut mendedahkan dia berbaik semula dengan isteri keduanya Hana dua tahun lalu selepas mereka bercerai pada April 2020.

“Alhamdulillah, saya bersyukur dan berpuas hati menjalani poligami ketika ini. Kedua-dua isteri saya baik-baik sahaja, cuma kami masih belum dapat masa untuk menyambut Raya bersama sebagai satu keluarga besar.

“Sebagai lelaki, semua perkara yang melibatkan perceraian dan Ruju (sambung semula hubungan suami isteri dalam tempoh selepas perceraian) datang daripada saya kerana saya sendiri yang boleh mengumumkannya.

“Saya juga mahu membina rumah tangga yang lebih bahagia dan lebih baik kali ini dan pada masa sama mengharapkan doa dan sokongan daripada semua,” katanya.

Tambahnya, dia masih menerima komen negatif daripada pengguna media sosial berikutan kontroversi perkahwinannya sebelum ini.

Abu, yang kini perlu menyara dua isteri dan lima anaknya, turut mendedahkan bahawa dia kini bekerja sebagai pengurus operasi di bawah syarikat pelancongan Muslim tempatan sambil turut melakukan kelas motivasi untuk sekolah dan syarikat korporat.

Tambahnya, kedua-dua isterinya mempunyai perniagaan sendiri.

Ketika ditanya petua mengenai poligami, Abu berkongsi bahawa kesabaran adalah kunci kepada mana-mana perkahwinan.

“Ini bukan sahaja untuk rumah tangga poligami tetapi untuk mana-mana perkahwinan secara amnya kerana poligami bukan satu-satunya punca perceraian.

“Peranan suami penting dalam membentuk keluarga bahagia,” katanya.

Sebelum ini Abu dan Hana pernah menjadi tajuk utama selepas mengambil Hana sebagai isteri keduanya pada Mei 2019, sekali gus menjadikan dia roda ketiga dalam perkahwinannya dengan isteri pertamanya, Ain Afini.

Perkahwinan Abu dan Hana hanya bertahan sekitar setahun dengan pendakwah mengesahkan mereka bercerai pada April 2020.

Tags

Related Post

Leave a Comment