Pencipta kandungan Sweden PewDiePie untuk berehat dari YouTube sebelum kelahiran anak pertama (VIDEO)

Donna

KUALA LUMPUR, 3 Julai — YouTuber popular PewDiePie telah mengumumkan bahawa dia akan berehat dari platform dengan acara kehidupan yang penting di kaki langit.

Pencipta kandungan Sweden yang nama sebenarnya Felix Arvid Ulf Kjellberg membuat pengumuman itu dalam video YouTube baru-baru ini kerana dia mengambil lompatan besar daripada vlog ke alam bapa sebelum menyambut bayi pertamanya bersama isterinya Marzia Kjellberg.

Video bertajuk Mengucapkan selamat tinggal buat seketika memaparkan beberapa perjalanannya baru-baru ini di sekitar Jepun sebelum mengakhiri video dengan mengumumkan dia akan meninggalkan YouTube buat sementara waktu.

“Ia semakin hampir untuk menjadi seorang ayah dan saya sangat teruja.

“Saya tidak tahu apa yang akan berlaku atau jika saya ada masa untuk membuat video tetapi buat masa ini kami akan berehat sehingga kami kembali semula.”

Video itu setakat ini telah mendapat lebih 4.3 juta tontonan dengan ramai peminat mencurahkan ucapan selamat untuknya dan isterinya.

Pada bulan Februari, YouTuber mengumumkan dia bersedia untuk menjadi seorang ayah, mencetuskan kegembiraan daripada peminatnya.

Felix juga mengumumkan dalam satu lagi video terbaru bahawa tarikh akhir Marzia adalah pada bulan ini.

Lelaki berusia 33 tahun itu memulakan kerjayanya di YouTube pada tahun 2010 dan selama ini telah menjadi salah satu pencipta kandungan paling popular di platform tersebut.

Hari ini dia mempunyai lebih 111 juta pelanggan dan videonya mendapat jutaan tontonan.

Tags

Related Post

Leave a Comment