Peminat Brazil menyerang pemain tengah Corinthians Luan

Donna

SAO PAULO, 5 Julai — Pemain tengah Corinthians Luan telah diserang oleh peminat di Sao Paulo semalam, kata kelab Brazil itu, menyifatkan insiden itu sebagai tindakan pencerobohan yang “pengecut”.

Media tempatan melaporkan pemain berusia 30 tahun itu mengalami kecederaan ringan selepas diheret keluar dari sebuah motel oleh penyokong yang menggesanya supaya segera menamatkan kontraknya bersama kelab itu.

Luan menyertai Corinthians pada 2020 dan telah membuat 80 penampilan untuk kelab itu, menjaringkan 11 gol dan membuat lima bantuan. Kontraknya akan tamat pada penghujung musim ini.

“Warga Corinthians menerima dengan kesedihan dan kemarahan maklumat bahawa atlet Luan telah diserang oleh penyokong yang didakwa pada awal pagi Selasa ini,” kata kelab itu dalam satu kenyataan.

“Selepas satu lagi kes keganasan yang menjijikkan, Corinthians kesal dengan detik intoleransi semasa yang mendominasi bola sepak Brazil. Tiada apa-apa yang membenarkan pencerobohan pengecut yang dialami oleh atlet itu.”

Kelab itu menambah ia menawarkan semua sokongan yang diperlukan kepada pemain itu, yang menyiarkan imej di akaun Instagramnya yang menunjukkan seluar pendeknya yang berlumuran darah. — Reuters

Related Post

Leave a Comment