Pemain pertama Wimbledon Eubanks menamatkan cabaran Tsitsipas pada pusingan keempat

Donna

LONDON, 10 Julai — Ia adalah satu kes yang lebih baik daripada tidak pernah berlaku untuk Christopher Eubanks apabila gergasi Amerika Syarikat itu berjaya menang 3-6 7-6(4) 3-6 6-4 6-4 ke atas pilihan kelima Greece Stefanos Tsitsipas dalam pusingan keempat Wimbledon pada hari Isnin.

Berusia 27 tahun, Eubanks bukan ayam musim bunga tetapi selepas berjaya mara ke undian utama Wimbledon buat kali pertama tahun ini, dia memastikan dia menikmati larian yang perlu diingati kerana dia berjaya mara ke suku akhir Grand Slam buat kali pertama. dengan kemenangan memberangsangkan ke atas maverick Greek.

Tsitsipas, yang beraksi untuk hari ketujuh berturut-turut selepas terpaksa menghadapi banyak gangguan hujan semasa perlawanannya, sedang membida untuk menjadi pemain Greece pertama yang mara ke peringkat lapan terakhir di Kelab All England.

Dia memainkan peranannya dalam pertemuan yang sangat menghiburkan itu, sering bangkit dari tanah untuk melakukan pukulan kemenangan.

Tetapi dia bertemu perlawanannya dalam Eubanks 6-kaki-7 (2.01 meter), yang skuad soraknya termasuk pasangan beregu campuran sekali-sekala Coco Gauff.

Tsitsipas patah balik ke tahap untuk 3-3 pada set terakhir tetapi dia kemudian hanya dapat melihat dengan kagum apabila Eubanks melakukan pukulan kilas yang hebat di garisan dalam perlawanan seterusnya untuk sekali lagi mendahului 4-3.

Dengan garisan penamat di depan mata, Eubanks menurunkan ace ke-12nya untuk menaikkan mata perlawanan dan pemenang pukulan depan yang meraung-raung menamatkan tugasnya.

Dia seterusnya akan menentang pilihan ketiga dari Rusia, Daniil Medvedev. — Reuters

Related Post

Leave a Comment