Pemain pertahanan Slovakia Skriniar menyertai PSG dengan perjanjian lima tahun

Donna

PARIS, 6 Julai — Paris St Germain menandatangani Milan Skriniar secara percuma pada Khamis, dengan pertahanan Slovakia itu bersetuju dengan perjanjian lima tahun bersama juara Ligue 1 itu selepas kontraknya bersama Inter Milan tamat pada Jun.

Skriniar menyertai Inter dari Sampdoria pada 2017 dan membuat hampir 250 penampilan dalam Serie A, Coppa Italia dan Piala Super Itali semasa berada di kelab itu. Dia juga mempunyai 60 caps untuk Slovakia.

Pemain berusia 28 tahun itu dikaitkan dengan perpindahan ke PSG pada Januari tetapi kedua-dua kelab itu tidak mencapai kesepakatan sebelum jendela perpindahan ditutup. Inter dilaporkan telah menolak bidaan lebih €50 juta (RM254 juta) untuk Skriniar tahun lepas.

Musim terakhir bek tengah itu di Itali terganggu oleh kecederaan apabila dia terlepas lebih 20 perlawanan dalam semua pertandingan, termasuk final Liga Juara-Juara apabila Inter tewas kepada Manchester City.

“Selalu ada tekanan apabila anda menyertai kelab seperti Paris St Germain. Saya merasakannya sedikit,” kata Skriniar di laman web PSG. “Tetapi saya rasa saya sudah bersedia, bersedia untuk menjadi sebahagian daripada kelab yang sangat besar ini.

“Saya suka tekanan. Saya seorang pemain pertahanan jadi kami tahu bagaimana keadaannya, anda perlu sentiasa bersedia.”

Skriniar adalah pembelian pertama PSG pada jendela perpindahan, diumumkan sehari selepas kelab itu melantik Luis Enrique sebagai pengurus menggantikan Christophe Galtier. — Reuters

Related Post

Leave a Comment