Pemain baharu Mount berkata mahu membanggakan penyokong Manchester United

Donna

MANCHESTER, 13 Julai ― Pemain tengah Manchester United, Mason Mount berjanji akan membanggakan penyokong selepas bermain perlawanan pertamanya untuk kelab itu, kemenangan 2-0 menentang pasukan Kejuaraan Leeds United hari ini dalam perlawanan persahabatan di Oslo.

Pemain antarabangsa England berusia 24 tahun itu menyertai United awal bulan ini dari Chelsea dengan harga £55 juta (RM332.4 juta), menurut laporan media Britain.

“Apabila kami hadir malam tadi dan apabila kami hadir di stadium hari ini, sokongan sangat mengagumkan. Mereka keluar dan muncul untuk kami hari ini dan ia menakjubkan untuk dilihat,” katanya kepada MUTV selepas bermain 45 minit pertama perlawanan.

“Inilah yang kami mahu bermain dan kami mahu membanggakan mereka.”

Pengurus Erik ten Hag memuji pembelian pertama kelab itu pada musim penutup, dengan pengurus Belanda itu ingin memperkuat skuadnya menjelang kembalinya United ke Liga Juara-Juara.

“Oh (dia) hebat, tetapi kami boleh menjangkakan ini. Dia mempunyai begitu banyak kemahiran dan saya pasti kami akan mengambil banyak kegembiraan daripadanya. Dia akan menyumbang kepada prestasi kami, secara mutlak,” katanya, sambil menambah bahawa masih banyak lagi yang akan datang dari Mount di atas padang.

United memulakan kempen Liga Perdana mereka pada 14 Ogos di laman sendiri menentang Wolverhampton Wanderers. ― Reuters

Related Post

Leave a Comment