Pelanggan Tesla Model Y Malaysia akan menerima Penyambung Dinding percuma

Donna

KUALA LUMPUR, 14 Julai — Pelanggan Tesla Model Y di Malaysia akan dibekalkan dengan Penyambung Dinding percuma. Ini disahkan melalui perbualan kami dengan talian hotline Tesla Malaysia.

Walaupun kedengaran aneh, faedah Wall Connector percuma ini adalah sesuatu yang tidak disebut di laman web Tesla Malaysia. Kami sebenarnya pertama kali mendengarnya melalui jawatan di kumpulan Facebook Kelab Pemilik Kenderaan Elektrik Malaysia (MyEVOC).

Menurut ejen perkhidmatan pelanggan Tesla Malaysia yang kami bercakap melalui telefon, pasukan penghantaran Tesla akan terlebih dahulu menentukan sama ada rumah atau premis pelanggan boleh menyokong Penyambung Dinding apabila mereka datang untuk menyerahkan Model Y kepada pelanggan.

Penyambung Dinding yang akan disediakan oleh Tesla Malaysia mampu menyampaikan pengecasan AC sehingga 11kW bergantung kepada sistem elektrik rumah atau premis pelanggan. Secara khusus, ia perlu mempunyai sistem bekalan kuasa tiga fasa untuk mencapai 11kW manakala sistem satu fasa akan mengehadkan output kuasa kepada 7.4kW dan ke bawah.

Walaupun Penyambung Dinding akan diberikan secara percuma, pelanggan masih perlu membayar yuran pemasangan. Ejen perkhidmatan pelanggan tidak mendedahkan bayaran pemasangan sebenar kepada kami tetapi berdasarkan maklumat daripada beberapa pemasang seperti Carput, EVGurudan MyEV Martkadar pasaran semasa adalah sekitar RM1,200 hingga RM1,800.

Ejen itu tidak mendedahkan harga runcit untuk Penyambung Dinding juga. Sekiranya anda memerlukan rujukan harga, Penyambung Dinding sedang dijual Kedai dalam talian Tesla Singapore untuk S$790 (~RM2,708.)

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, anda kini boleh tempah Tesla Model Y di Malaysia dengan membayar yuran pesanan yang tidak boleh dikembalikan sebanyak RM1,000 melalui laman web Tesla. Tersedia dalam tiga varian berbeza, harga permulaan model Pacuan Roda Belakang asas ialah RM199,000.

Bagaimanapun, harga sebenar yang perlu anda bayar ialah RM200,700 sebaik sahaja anda memasukkan yuran berkaitan seperti penghantaran & pentadbiran, dan nombor plat. Yuran pesanan RM1,000 yang telah anda bayar semasa proses tempahan adalah termasuk dalam harga akhir. Pada halaman daftar keluar tempahan, dinyatakan bahawa harga tidak termasuk cukai dan yuran lain.

Sekiranya anda tertanya-tanya bagaimana rasanya mengalami Tesla Model Y, lihat kami pandang awal di EV di atas. Pada masa itu, Tesla Model Y yang diimport kelabu berharga lebih RM400,000. — SoyaCincau

Tags

Related Post

Leave a Comment