Pelakon Malaysia Noralbaniah membuka cerita tentang anak perempuannya dipenjarakan kerana kesalahan berkaitan dadah

Donna

Pelakon tempatan Noralbaniah baru-baru ini bercakap mengenai kepayahan mental yang dilaluinya selepas anak tunggalnya, Syarra Sudarman, dipenjarakan Oktober lalu kerana memiliki dadah.

Dalam temu bual baru-baru ini, Noralbaniah mengakui bahawa episod gelap membabitkan anak perempuannya merupakan ujian terbesar yang terpaksa dilaluinya sebagai seorang ibu.

“Ibu bapa mana yang mahu perkara ini berlaku kepada anak mereka? Saya tidak pernah menjangka perkara ini berlaku,” kata lelaki berusia 53 tahun itu. Harian Metro.

Menurut aktres itu, pada mulanya memang sukar untuk berdepan dengan orang ramai. Namun, dia telah belajar untuk menerimanya sebagai ujian daripada Tuhan.

“Mungkin apa yang berlaku (kepada anak perempuan saya) kemudian akan membentuk dia menjadi seorang yang lebih baik pada masa hadapan,” katanya.

Menjawab kritikan yang diterimanya kerana gagal membimbing anak perempuannya, Noralbaniah berkata: “Anak perempuan saya tidak lagi 18 tahun. Dia berumur 28 tahun. Jadi berhenti mengugut saya dan mengatakan bahawa saya telah gagal membesarkannya dengan betul.”

Semasa temu bual, pihak Hantu Utama-Utama star juga mendedahkan bahawa dia mengetahui penahanan anak perempuannya bukan melalui pihak berkuasa, tetapi daripada seorang wartawan yang menghubunginya meminta komen.

“Saya ingin memohon maaf kepada wartawan yang menghubungi saya ketika itu, tetapi saya tidak dapat menjawab panggilan itu. Saya hanya mengetahui penahanan Syarra melalui mereka.

“Anda tidak dapat bayangkan betapa terkejutnya saya ketika pertama kali mendengar berita itu,” tambahnya.

Menurut laporan, Syarra pertama kali didakwa selepas polis menangkapnya bersama dua paket syabu seberat sehingga 1.72g di sebuah hotel di Kuala Pilah pada 11.45 pagi pada 12 Okt 2022.

Pada hari yang sama, polis mendakwanya kali kedua kerana mengambil amphetamine dan methamphetamine di Unit Siasatan Narkotik Balai Polis Kuala Pilah pada jam 3 petang.

Daripada kesalahan pertama, Syarra dijatuhi hukuman penjara lapan bulan. Mahkamah kemudian menambah lima bulan lagi kepada hukumannya pada 17 Jan bagi kesalahan kedua, membawa hukuman penjara kepada 13 bulan.

Syarra didakwa mengikut Seksyen 15(1)(a) Akta Dadah Berbahaya 1952.

Noralbaniah memberitahu media pada 14 Jun bahawa anak perempuannya dibebaskan dari penjara lebih awal pada Mac kerana berkelakuan baik. Dia cakap Syarra dah sihat sekarang.

Related Post

Leave a Comment