Pegula memenangi pertempuran Amerika untuk maju

Donna

LONDON, 3 Julai — Pilihan keempat Amerika, Jessica Pegula melangkah ke pusingan kedua Wimbledon dengan kemenangan 6-2 6-7(8) 6-3 ke atas rakan senegaranya Lauren Davis hari ini.

Davis bergelut untuk mencari jaraknya dari awal dan dipatahkan pada perlawanan pertama. Itu menetapkan nada untuk beberapa perlawanan seterusnya apabila dia melakukan kesilapan tanpa paksaan dan Pegula mendahului 4-0 dalam masa kurang daripada 15 minit.

Davis akhirnya menemui kuasa pukulan depannya untuk naik ke atas papan mata tetapi pukulan kilas tepat Pegula bermakna dia tidak pernah hampir patah balik. Suku akhir Terbuka Australia itu menamatkan set pertama dengan selesa.

Ia adalah cerita yang berbeza dalam set kedua, Davis memastikan dia memegang servis dalam permainan pembukaan dengan beberapa pukulan drop, memaksa Pegula untuk pergi jauh, dan menahan sekali lagi untuk mendahului 2-1.

Kedua-dua pemain bergelut dengan angin kencang pada masa-masa tertentu, tetapi Davis mula menyembur bola melintasi gelanggang dengan kuasa dan ketepatan. Set kedua rapat yang berlangsung lebih sejam menjadi tiebreak, dengan Davis menang untuk menyamakan kedudukan.

Kedua-dua pemain tidak kelihatan selesa sepenuhnya di halaman Court Two, masing-masing melakukan lebih daripada 30 kesilapan tanpa paksaan secara keseluruhan. Tetapi Pegula mendapat rehat penting dalam penentuan untuk mendahului 5-3 apabila Davis melakukan pukulan kilas ke dalam jaring.

Pemain nombor empat dunia itu menutup perlawanan dengan voli pukulan kilas tinggi untuk mara ke pusingan kedua di mana dia akan menentang sama ada pemain Sepanyol Cristina Bucsa atau Kamilla Rakhimova dari Rusia. — Reuters

Related Post

Leave a Comment