Pearly Tan dijangka pulih sepenuhnya dalam masa tiga hari

Donna

KUALA LUMPUR, 11 Julai — Pemain beregu wanita negara Pearly Tan dijangka pulih sepenuhnya daripada kecederaan siku dalam tempoh tiga hari.

Jurulatih beregu wanita negara Hoon Thien How berkata Pearly masih perlu mengambil langkah berjaga-jaga semasa sesi latihan bagi mengelak risiko kecederaan seperti itu berulang.

“Kami perlahan-lahan akan meningkatkan ‘kuasa’ (kekuatan fizikal) Pearly semasa latihan, dan bukan sekadar menolaknya,” katanya kepada pemberita selepas sesi latihan di sini hari ini.

Dia juga memilih untuk tidak meletakkan sasaran tinggi untuk Pearly dan pasangannya, M Thinaah untuk Kejohanan Terbuka Korea 2023 akan datang yang dijadualkan berlangsung dari 18 hingga 23 Julai di Yeosu kerana dia mahu Pearly mendapatkan semula keyakinan diri dan momentumnya selepas berehat sebentar. bulan akibat kecederaan yang dialaminya ketika beraksi di Terbuka Singapura 2023 bulan lalu.

Pearly-Thinaah menarik diri daripada perlawanan pembukaan menentang Rin Iwanaga-Kie Nakanishi dari Jepun pada 7 Jun, dan kecederaannya juga memaksa mereka keluar dari Terbuka Indonesia 2023.

Walaupun pasangan itu telah kehilangan beberapa peluang untuk mengumpul mata untuk layak ke Sukan Olimpik 2024 di Paris, Thien How percaya bahawa mereka masih mempunyai peluang yang mencukupi di hadapan.

Tempoh kelayakan Sukan Olimpik 2024 untuk badminton, yang bermula pada 1 Mei, akan berakhir pada 28 April tahun depan. — Bernama

Related Post

Leave a Comment