‘Paris in a pint’: Häagen-Dazs dan koleksi ais krim macaron chef terkenal Pierre Hermé kini di Malaysia

Donna

KUALA LUMPUR, 23 Jun — Pernah terfikir apa yang berlaku apabila anda menggabungkan macaron manis yang rangup dan aiskrim yang kaya?

Pembuat ais krim mewah Häagen-Dazs telah berganding bahu dengan chef pastri macaron yang terkenal di dunia, Pierre Hermé untuk mencipta rangkaian macaron baharu yang telah melanda pasaran Malaysia.

Rakyat Malaysia akan dapat menikmati aiskrim dekaden Häagen-Dazs dengan sentuhan Paris.

Aiskrim yang licin akan mengandungi ketulan kulit macaron yang rangup dan kenyal dengan perisa badam khas Hermé.

Nikmati perjalanan citarasa seumur hidup dengan Häagen-Dazs x Pierre Hermé Strawberry & Raspberry, tafsiran semula pencuci mulut paling klasik di Perancis.

Manjakan diri dengan sos raspberi pedas yang dicampur dengan kulit macaron, diseimbangkan secara halus dengan kemanisan aiskrim strawberi.

Ganache Coklat Berganda Häagen-Dazs x Pierre Hermé akan menjadi hidangan untuk penggemar coklat apabila mereka mencedok ganache coklat gelap masin halus baldu yang dipusingkan melalui aiskrim coklat berkrim Häagen-Dazs.

Digabungkan dengan cangkerang macaron mini, ais krim akan menjadi pengalaman coklat dekaden.

Perisa Yuzu dan Lemon edisi terhad hanya akan tersedia di kedai-kedai Häagen-Dazs sebagai sebahagian daripada Menu Musim Panas baharu mereka yang menampilkan ciptaan aiskrim unik yang dibuat dengan Hermé.

Menu musim panas termasuk tiga minuman ais baharu, dua kek Le Macaron baharu yang indah, dan tiga Macaron Kiss Cones baharu dengan dua sudu ais krim.

Koleksi Häagen-Dazs X Pierre Hermé boleh didapati di pasar raya utama, pasar raya besar dan kedai serbaneka pada harga runcit RM34.50 sepint.

Dari 15 Jun hingga 30 rakyat Malaysia boleh mencuba sudu percuma di cawangan Häagen-Dazs di Sunway Velocity, KL dan Autocity, Pulau Pinang dengan menggunakan penapis Instagram yang menyeronokkan mereka untuk mengetahui yang mana antara dua perisa aiskrim macaron anda.

Apa yang anda perlu lakukan ialah berkongsi hasil penapis IG anda dan tag Häagen-Dazs Malaysia.

Chef pastri Perancis Pierre Hermé bekerjasama dengan Häagen-Dazs' untuk mencipta perisa ais krim macaron baharu.  — Gambar oleh Häagen-Dazs Malaysia

Chef pastri Perancis Pierre Hermé bekerjasama dengan Häagen-Dazs’ untuk mencipta perisa ais krim macaron baharu. — Gambar oleh Häagen-Dazs Malaysia

“Saya sangat teruja dan berbangga dengan kerjasama baharu kami,” kata Hermé dalam satu kenyataan mengenai bekerja dengan jenama ais krim mewah itu.

“Sejak dua puluh tahun yang lalu, saya sentiasa mencipta dan mentafsir semula resipi macaron saya, yang merupakan kawasan kreatif kegemaran saya.”

“Macarons saya adalah identiti saya jadi untuk meletakkannya dalam ais krim saya perlu bekerja dengan yang terbaik.”

Pengarah Jenama Global Häagen-Dazs Manuel Garabato berkata bahawa kedua-dua pihak berminat untuk mentafsir semula pencuci mulut klasik untuk pengguna moden.

“Kerjasama dengan Pierre Hermé adalah cara yang sempurna untuk mempamerkan ketukangan sebenar jenama kami,” kata Garabato.

“‘Jangan tahan’ adalah apa yang kami wujudkan dalam semua yang kami lakukan dan di sini, dengan kerjasama macaron kami ia melambangkan menghidupkan Paris dalam satu liter.”

Untuk maklumat lanjut layari Instagram Häagen-Dazs @haagendazsmy atau laman web mereka di haagendazs.com.my

Tags

Related Post

Leave a Comment