Officine Generale melonggarkan gaya klasik di Minggu Fesyen Paris

Donna

PARIS, 24 Jun — Label fesyen Perancis Officine Generale menunjukkan barisan jahitan santai di atas landasan pada hari Jumaat sebagai sebahagian daripada Minggu Fesyen Paris.

“Matlamatnya adalah untuk benar-benar menguruskan bentuk yang lebih longgar, lebih anjal untuk jaket sut,” kata pengasas dan pereka label itu, Pierre Maheo.

Koleksi itu, yang termasuk penampilan untuk lelaki dan wanita, menampilkan seluar senget dan jaket bergaya, mantel ringan dan seluar kapas dengan pinggang elastik.

Model berarak merentasi pentas pentas batu di halaman Hotel de la Monnaie di Tebing Kiri di Paris dengan memakai kasut putih, kapas atau selipar ballerina ringkas yang menyerlahkan penampilan yang lebih berpakaian.

Salah satu daripada beberapa label Perancis kontemporari yang merebut gelombang permintaan pasca-pandemi untuk fesyen di Amerika Syarikat untuk menubuhkan operasi runcit mereka sendiri di sana, jenama itu merancang untuk membuka kedai di Madison Avenue di New York City pada musim gugur ini.

Pertunjukan pakaian lelaki minggu Fesyen Paris, yang berakhir pada 25 Jun, menampilkan berpuluh-puluh label daripada beberapa nama fesyen terbesar seperti Louis Vuitton dan Dior milik LVMH, serta Hermes, kepada jenama yang lebih kecil dan baru muncul. — Reuters

Tags

Related Post

Leave a Comment