Nothing Phone (2) Malaysia: Semua yang anda perlu tahu

Donna

14 JULAI — Hanya beberapa hari selepas pelancaran globalnya, Nothing Phone (2) kini berada di Malaysia. Syarikat yang berpangkalan di London itu meningkatkannya dengan telefon pintar terbaharu mereka, memberikannya beberapa peningkatan berbanding Telefon asal (1), seperti paparan yang lebih besar, pemproses yang lebih berkuasa dan pandangan yang disegarkan pada antara muka Glyph.

Nothing Phone (2) Harga dan ketersediaan Malaysia

Nothing Phone (2) akan tersedia dengan sama ada 256GB storan atau 512GB storan; Malaysia tidak akan mendapat model asas 128GB. Walau bagaimanapun, ia masih berjaya memerah hanya di bawah paras RM3,000 yang dijangkakan ramai. Berikut ialah kos Nothing Phone (2) di Malaysia:

Tiada Telefon (2), 12GB RAM, 256GB storan – RM2,999

Tiada Telefon (2), 12GB RAM, storan 512GB – RM3,499

Anda juga boleh mendapatkan beberapa aksesori tambahan daripada Nothing, seperti sarung berharga RM89, pelindung skrin pada harga RM69, dan kabel USB-C bermula pada RM69.

Seperti yang disahkan oleh Nothing Malaysia sebelum ini, Telefon (2) akan mula dijual pada 15 Julai dan seterusnya di Crossover Mid Valley, dengan jualan bermula jam 10 pagi. Ketersediaan yang lebih luas bagi Telefon (2) pula akan bermula pada 22 Julai dan seterusnya di kedai Nothing rasmi di Lazada dan Shopee serta rakan kongsi mereka seperti Yes 5G, DirectD, TMT, Urban Republic, Tac Mobile dan Vivid Concepts.

Tiada apa-apa spesifikasi Telefon (2).

Pada pandangan pertama, Nothing Phone (2) pastinya tidak kelihatan terlalu berbeza berbanding pendahulunya, tetapi pegang pada Telefon (1) dan jelas bahawa peranti baharu itu lebih besar. Ia kini menampilkan paparan OLED FHD+ 6.7-inci dengan satah belakang LTPO, membolehkan kadar penyegaran 1 hingga 120Hz. Ia menawarkan kecerahan puncak 1,600nit, kadar pensampelan sentuhan 240Hz, nisbah kontras 1,000,000:1 dan sokongan untuk HDR10+, dengan lapisan Corning Gorilla Glass di atasnya untuk rintangan calar.

Di bahagian belakang pula sudah tentulah antara muka Glyph yang ditandatangani. LED penerang rupa baharu di bahagian belakang dikatakan menawarkan lebih butiran berbanding sebelum ini dengan lebih banyak zon LED berbanding Telefon (1). Terdapat juga komposer Glyph baharu untuk anda menyesuaikan nada dering anda sendiri agar sepadan dengan pencahayaan di bahagian belakang. Anda juga boleh menggunakan LED sebagai cara untuk memberitahu anda betapa dekatnya makanan anda apabila anda memesan dari Uber Eats; memandangkan kami tidak mempunyai Uber di sini walaupun tidak pasti bagaimana ia akan berfungsi di sini. Bahagian belakang kaca juga kini sedikit melengkung untuk rasa 3D. Terdapat juga penarafan IP54 yang tidak banyak tetapi lebih baik daripada tiada.

Di bawah hud, anda akan menemui Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, dipadankan dengan sehingga 12GB RAM dan sehingga 512GB storan. Ia didatangkan dengan Android 13 di luar kotak, berkulit dengan Nothing OS 2.0 monokromatik mereka, walaupun anda juga boleh memilih rupa Android stok yang lebih bertenaga dan berwarna-warni jika anda mahu. Kulit Nothing OS 2.0 menawarkan susun atur skrin utama dalam grid simetri bersama-sama dengan widgetnya sendiri seperti pedometer dan kaunter masa skrin. Tiada apa-apa yang menjamin sekurang-kurangnya tiga tahun peningkatan Android, bersama-sama dengan empat tahun patch keselamatan yang akan datang setiap dua bulan.

Dalam bahagian kamera pula, Nothing Phone (2) menampilkan kamera utama yang dinaik taraf, dengan penembak 50MP, f/1.88 kini menggunakan sensor Sony IMX890 dengan saiz sensor 1/1.56″. Ini diapit oleh 50MP, f/2.2 ultralebar menggunakan penderia Samsung JN1, manakala di hadapan anda mendapat kamera 32MP, f/2.45 menghadap hadapan baharu untuk swafoto anda. Telefon (2) kini mampu merakam video 4K pada 60fps, dengan HDR Langsung pada 4K30fps juga mungkin.

Ciri nota lain termasuk bateri 4,700mAh yang lebih besar dengan pengecasan pantas 45W dan pengecasan wayarles 15W bersama-sama dengan pengecasan wayarles terbalik 5W. Terdapat juga penderia cap jari dalam paparan, pembesar suara stereo dwi dan sokongan untuk sambungan wayarles WiFi 6, Bluetooth 5.3, NFC dan 5G. Tersedia dalam warna hitam atau putih, Nothing Phone (2) berukuran 8.55mm tebal dan berat 201g. – soyacincau

Related Post

Leave a Comment