Neymar kembali berlatih dengan PSG tetapi Nuno Mendes cedera

Donna

PARIS, 18 Julai — Penyerang Brazil, Neymar telah kembali menjalani latihan bersama Paris Saint-Germain tetapi bek kiri Portugal, Nuno Mendes telah mematahkan tendon di hamstring kanannya, kata juara Perancis itu pada Selasa.

Mendes, 21, mengalami kecederaan paha pada Mei dan mengalami masalah lanjut dengan hamstringnya semasa musim panas tetapi tidak semasa latihan, kata PSG, sambil menambah dia “akan kekal dalam rawatan untuk beberapa minggu akan datang”.

Neymar, 31, yang menjalani pembedahan pada buku lali kanannya pada awal Mac, kembali menyertai skuad.

“Selepas menyertai latihan individu di atas padang minggu lepas, Neymar dijangka mengambil bahagian dalam latihan kolektif minggu ini,” kata PSG.

Selepas ujian fizikal dan perubatan, semua pemain menyertai Kampus PSG di Poissy, di pinggir barat Paris, untuk latihan kumpulan pada hari Selasa.

Pemain tengah Itali, Cher Ndour, yang dinobatkan sebagai juara Eropah Bawah 19 pada Ahad, sedang berehat, manakala pemenang Piala Dunia 2018 Perancis, Presnel Kimpembe meneruskan pemulihannya daripada kecederaan tendon Achilles dan dijangka kembali pada awal Ogos. — AFP

Related Post

Leave a Comment