Nathaniel dari JDT gembira menjaringkan gol pembukaan, mengaitkan kemenangan Piala FA dengan usaha berpasukan

Donna

ISKANDAR PUTERI, 23 Julai — Pemain tengah Johor Darul Ta’zim (JDT), Nathaniel Shio Hong Wan gembira kerana menjaringkan gol pembukaan tetapi berkata kejayaan mereka mengekalkan Piala FA malam tadi adalah hasil kerja berpasukan yang baik.

Pemain berusia 23 tahun itu berkata, semua orang memainkan peranan dalam kemenangan di Stadium Sultan Ibrahim di sini, dan penghargaan juga harus diberikan kepada semua rakan sepasukannya terutama penjaga gol Ahmad Syihan Hazmi Mohamed.

“Jelas sekali, ia adalah perlawanan yang sangat sukar. KL City FC adalah lawan yang sangat sukar; mereka menyusahkan kami dengan mencipta peluang sendiri tetapi nasib baik Syihan menyelamatkan kami.

“Tetapi pada separuh masa kedua, kami mula bermain dengan lebih intensiti. Kami mempunyai lebih banyak peluang dan saya dapat merasakan momentum itu datang. Jadi, jelas saya bernasib baik kerana bola masuk tetapi ia mungkin orang lain,” katanya pada sidang media selepas perlawanan.

Harimau Selatan menewaskan KL City 2-0 untuk mengekalkan Piala FA, setelah memenanginya tahun lalu dan pada 2016.

Nathaniel menjaringkan gol pada minit ke-66 apabila dia melepaskan rembatan kencang dari jarak 25 meter yang memantul dari tiang dan ke gawang, manakala Leandro Velazquez menggandakan jaringan pada minit ke-74.

Sementara itu, penjaga gol KL City FC Kevin Ray Mendoza Hansen berkata ia adalah perlawanan yang sukar menentang pasukan yang kuat dan rembatan jarak jauh Nathaniel mengejutkannya.

Bagaimanapun, dia memuji pertahanan pasukannya kerana berjaya menahan serangan JDT terutama pada separuh masa pertama.

“JDT adalah pasukan yang sangat bagus, tetapi saya fikir dalam 65 minit pertama kami bermain dengan sangat baik. Sudah tentu, kami banyak bertahan tetapi kami mempunyai peluang,” katanya. — Bernama

Related Post

Leave a Comment