Murray tidak akan ‘bertindak berlebihan’ terhadap pemergian awal Queen

Donna

LONDON, 22 Jun ― Andy Murray berkata dia tidak akan “bertindak keterlaluan” terhadap penyingkiran pusingan pembukaannya di Kejohanan Kelab Queen selepas kekalahan 6-3 6-1 oleh Alex de Minaur pada Selasa menamatkan harapan pemenang tiga kali Gland Slam itu untuk mendapatkan pemain pilihan. di Wimbledon.

Pemain Scotland berusia 36 tahun itu, yang telah memenangi rekod Queen’s lima kali, menyertai perlawanan itu selepas memenangi gelaran gelanggang rumput berturut-turut di Piala Surbiton dan Terbuka Nottingham bulan ini.

“Jelas sekali selepas hari ini, ia mudah untuk bertindak keterlaluan,” kata bekas pemain nombor satu dunia Murray, yang telah menghidupkan semula kerjayanya selepas pembedahan pembentukan semula pinggul. “Saya tewas kepada pemain yang bagus dan ia jelas sangat selesa.

“Tetapi pada masa yang sama, sejak beberapa minggu lalu, ya, ia jelas bukan tahap lawan yang sama, tetapi saya memenangi (Terbuka Nottingham) minggu lalu tanpa kehilangan satu set.

“Saya hanya kalah satu set di Surbiton. Sedang memegang servis dengan sangat selesa. Bergerak dengan baik, memukul bola dengan baik. Terdapat banyak tanda positif di sana.”

Murray, yang kini berada di ranking ke-38 dunia, memilih untuk melangkau kejohanan dalam ayunan gelanggang tanah liat baru-baru ini untuk memberi tumpuan kepada musim padang rumput ketika dia membida kejuaraan Wimbledon ketiga.

Grand Slam padang rumput tahun ini berlangsung dari 3-16 Julai. ― Reuters

Related Post

Leave a Comment