Murray menang di Nottingham untuk meraih gelaran gelanggang rumput kedua berturut-turut

Donna

LONDON, 18 Jun — Andy Murray mempertingkatkan persiapannya untuk Wimbledon dengan menewaskan pemain Perancis Arthur Cazaux 6-4 6-4 dalam perlawanan akhir Terbuka Nottingham hari ini untuk menjulang gelaran gelanggang rumput kedua berturut-turut selepas kemenangannya di Surbiton minggu lalu.

Juara Grand Slam tiga kali itu mempamerkan prestasi klinikal, menukar tiga daripada empat mata pecahnya untuk merebut gelaran Jelajah Challenger tanpa kehilangan satu set dalam lima perlawanannya dalam kejohanan itu.

“Ia adalah minggu yang sangat baik, saya sangat menikmati masa saya di sini. Gelanggang telah bermain dengan cemerlang, kakitangan tanah melakukan kerja yang sangat baik,” kata Murray.

“Saya bermain dengan sangat baik dan menjadi lebih baik apabila minggu berlalu dan saya gembira untuk berjaya – ke Queen’s. Saya benar-benar bersemangat.”

Warga Britain berusia 36 tahun itu, yang telah menghidupkan semula kerjayanya selepas pembedahan pembentukan semula pinggul, melangkau Terbuka Perancis untuk memberi tumpuan kepada hayunan padang rumput.

Dia seterusnya beraksi di Kejohanan Kelab Ratu, yang bermula esok. — Reuters

Related Post

Leave a Comment