Moyes berkata West Ham ‘tidak boleh merancang apa-apa’ kerana langkah Rice berlarutan

Donna

PERTH, 14 Julai ― Jurulatih West Ham yang kecewa, David Moyes mengeluh dengan perpindahan Declan Rice yang berlarutan ke Arsenal, dengan berkata hari ini dia “tidak boleh merancang apa-apa” sehingga perpindahan kapten itu selesai.

Perjanjian £105 juta (RM623 juta) untuk pemain tengah antarabangsa England itu telah dipersetujui dengan Arsenal 10 hari lalu tetapi dia masih secara rasmi menjadi pemain West Ham.

Rice bukan sebahagian daripada skuad jelajah West Ham ke Australia untuk perlawanan persahabatan pramusim menentang Perth Glory dan Tottenham Hotspur.

Musim Liga Perdana akan bermula dalam masa sebulan.

“Sehingga ia selesai, kami tidak boleh merancang apa-apa,” kata Moyes kepada pemberita di Perth menjelang perlawanan persahabatan West Ham menentang Perth Glory pada hari Sabtu.

“Semua orang tahu keadaannya. Kami menjangkakan sesuatu akan berlaku.”

Moyes masih ragu-ragu mengenai kemungkinan penggantian Rice yang berpengaruh, yang memainkan peranan penting dalam kemenangan Liga Persidangan Europa West Ham.

“Saya tidak fikir kita boleh menggantikan Declan dengan tepat, itu sudah pasti,” katanya.

“Kami akan menambah skuad. Kami tidak akan memberikan apa-apa pemikiran atau sebarang nama atau apa-apa seperti itu.”

Dengan Rice dan beberapa pemain bintang lain tidak hadir, West Ham mempunyai skuad muda di Perth dalam aksi pertama kelab itu sejak kemenangan Eropah ke atas Fiorentina.

“Kami masih berdengung… ada kenangan indah yang tidak akan hilang dengan cepat. Tetapi kami juga telah bergerak dan bersiap sedia untuk pusingan seterusnya,” kata Moyes, yang tugasnya terancam musim lalu bersama West Ham berhampiran zon penyingkiran Liga Perdana.

“Kami tidak mempunyai semua pemain antarabangsa bersama kami kerana penamat lewat dan perlawanan antarabangsa jadi ia adalah peluang yang baik untuk beberapa pemain muda dan pemain yang ada bersama kami sekarang.” ― AFP

Related Post

Leave a Comment