Modric melanjutkan kontrak Real Madrid sehingga 2024

Donna

MADRID, 26 Jun — Pemain tengah veteran Real Madrid, Luka Modric akan kekal di kelab itu untuk semusim lagi selepas memperbaharui perjanjiannya sehingga Jun 2024, kata pasukan Sepanyol itu hari ini.

Modric, 37, kekal sebagai pemain utama Madrid dan memutuskan untuk kekal walaupun terdapat minat kuat dari Arab Saudi, ingin merekrutnya pada penghujung kontraknya sebelum ini, yang akan tamat bulan ini.

Pemain Croatia itu mengikuti Toni Kroos, Dani Ceballos dan Nacho Fernandez melanjutkan tempohnya di Madrid pada musim panas ini.

“Dalam 11 musim mempertahankan jersi kami, dia telah bermain 488 perlawanan dan memenangi 23 trofi,” kata Real Madrid dalam satu kenyataan.

Modric telah menjulang Liga Juara-Juara lima kali bersama Madrid sejak menyertai pada 2012 dari Tottenham, serta La Liga dalam tiga kali dan dua Copas del Rey.

Berumur 38 tahun pada September, pemenang Ballon d’Or 2018 Modric menghadapi saingan sengit musim depan di Santiago Bernabeu.

Madrid menandatangani pemain antarabangsa England, Jude Bellingham dari Borussia Dortmund dengan harga lebih €100 juta (RM509 ​​juta) pada awal Jun, manakala Kroos, Ceballos, Eduardo Camavinga, Aurelien Tchouameni dan Fede Valverde bersaing untuk mendapatkan tempat.

Anak muda Bellingham berkata pada pembentangannya dia tidak sabar untuk belajar daripada Modric dan Kroos khususnya.

Modric menduduki tempat kedua bersama Croatia dalam Liga Negara-Negara dan belum mengumumkan sama ada dia akan bersara daripada bola sepak antarabangsa, seperti yang dikhabarkan, atau jika dia akan meneruskan sehingga Kejohanan Eropah 2024 musim panas depan. — AFP

Related Post

Leave a Comment