Meta untuk melancarkan aplikasi seperti Twitter Threads

Donna

SAN FRANCISCO, 4 Julai ― Meta Platforms merancang untuk melancarkan aplikasi microblogging, Threads, beberapa hari selepas pengerusi eksekutif Twitter, Elon Musk mengumumkan had sementara tentang jumlah siaran yang boleh dibaca pengguna di laman media sosial.

Threads, aplikasi perbualan berasaskan teks Instagram, dijangka dikeluarkan pada hari Khamis dan akan membolehkan pengguna mengikuti akaun yang mereka ikuti pada platform perkongsian foto dan mengekalkan nama pengguna yang sama, senarai di App Store Apple menunjukkan.

Pelancaran itu dibuat selepas Twitter mengumumkan sekatan pada aplikasi, termasuk keperluan untuk disahkan untuk menggunakan TweetDeck.

Pengumuman terbaru Musk untuk menangani pengikisan data telah mencetuskan tindak balas sengit daripada pengguna Twitter dan pakar iklan berkata ia akan menjejaskan Ketua Pegawai Eksekutif baharu Linda Yaccarino, yang memulakan peranan itu bulan lepas.

Meta tidak segera menjawab permintaan Reuters untuk mengulas mengenai pelancaran serupa di Gedung Google Play. ― Reuters

Related Post

Leave a Comment