Menduduki 50 teratas, Eubanks mengambil hati daripada gelaran Mallorca sebelum Wimbledon

Donna

LONDON, 2 Julai — Christopher Eubanks berkata memenangi kejuaraan pertamanya di Kejohanan Mallorca semalam telah memberikannya motivasi tambahan dan pemain Amerika berusia 27 tahun itu berharap untuk membawa momentum ke Wimbledon, di mana dia akan membuat penampilan sulung undian utama minggu ini.

Eubanks menyelamatkan lima mata perlawanan menentang Lloyd Harris dalam kemenangan separuh akhirnya pada hari Jumaat tetapi melakar kemenangan 6-1 6-4 dalam pertembungan kejuaraan menentang pemain Perancis Adrian Mannarino untuk memastikan dia akan mencecah 50 teratas apabila ranking terkini diumumkan .

“Ini bermakna dunia,” kata Eubanks. “Ini bermakna banyak kerja keras yang saya lakukan, jatuh bangun sepanjang karier saya, semuanya bersatu sekarang pada ketika ini dalam kerjaya saya. Ia adalah bukti kerja keras.

“Sekarang saya hanya mahu terus bekerja lebih keras untuk merasai perasaan ini lebih lagi.”

Kemenangan Eubanks datang sejurus selepas rakan senegara Frances Tiafoe memenangi gelaran Stuttgart.

Ia menandakan kali pertama sejak 1984 dua warga Amerika memenangi gelaran gelanggang rumput menjelang Wimbledon, apabila John McEnroe (Kelab Ratu) dan Johan Kriek (Bristol) menikmati kejayaan.

“Untuk menyertai Wimbledon pertama saya dengan gelaran ATP pertama saya adalah sesuatu jika anda memberitahu saya ketika saya muncul Khamis lalu bahawa ia akan berlaku, saya mungkin tidak akan mempercayai anda,” kata Eubanks, yang berdepan Thiago Monteiro dalam Wimbledonnya. pembuka.

“Tetapi di sini saya berdiri di sini dan saya tidak sabar untuk keluar ke sana pada hari Selasa.” — Reuters

Related Post

Leave a Comment